dvorana za tenis

Osijek bogatiji za dva natkrivena teniska terena, podloga kao na US Openu

U Hrvatskoj nema puno dvorana s tvrdom podlogom, a cilj je da Osijek dobije terene sa sve četiri podloge

Suradnjom Teniskog kluba Tennis Talents Osijek i privatnog investitora, Grad na Dravi postao je bogatiji za dva natkrivena teniska terena. Na adresi Drinska 18, otvorena je nova, polivalentna dvorana, u kojoj se nalaze dvije tvrde podloge. Tereni su napravljeni prema ATP standardima, koji se koriste i na US Openu. Dvorana je upotrebljiva tijekom cijele godine, a specifična je po tome što se može otvoriti sa sve četiri strane kako bi se mogla koristiti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

Donna Vekić započela s pripremama za Australian Open

Novu dvoranu među prvima je isprobala naša proslavljena tenisačica Donna Vekić, koja je iznimno zadovoljna terenima: “Drago mi je što imam priliku u Osijeku zaigrati u teniskoj dvorani i to na tvrdoj podlozi. U Hrvatskoj nema puno dvorana s tvrdom podlogom, stoga me posebno veseli činjenica da je jedan otvoren u Osijeku. Mislim da je ovo lijepa prilika svim građanima da dođu i treniraju ovdje. Osobno ću trenirati ovdje sljedećih nekoliko dana, u sklopu priprema za nastup na Australian Openu u siječnju.”

Glavni trener kluba Tennis Talents Osijek, Davor Grgić, prilikom otvorenja dvorane zahvalio se privatnom investitoru koji je prepoznao ovaj projekt. Iskoristio je priliku i pozvao sve zainteresirane da dođu i isprobaju nove terene: “Pozivam sve građane, rekreativce i ponajviše natjecatelje, da nam se pridruže na ovim terenima. Ovo je jedinstveni prostor u gradu, a u cijeloj Hrvatskoj postoje jedna ili dvije lokacije na kojoj se mogu pronaći slični uvjeti. Vidimo se na novim terenima!”

Osijek teniski grad

Otvorenjem ove dvorane Osijek doista postaje teniski grad. U studenom ove godine otvoren je teren sa zemljanom podlogom na Jugu 2, a prošle godine otvoren je teren s travnatom podlogom, koji se također nalazi u Drinskoj ulici. Cilj svih uključenih u projekt izgradnje javnih teniskih terena u Osijeku je napraviti četiri javna teniska terena i to s četiri različite Grand Slam podloge, a sve u cilju popularizacije tenisa. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari