Bez značajnog poskupljenja

Božićne jelke u Osijeku prodaju se po cijeni od 100 do 250 kuna, ovisno o vrsti

Dubravka Petrić/PIXSELL

Cijene se prirodnog bora uobičajene veličine kreću od 100 do 150 kuna, dok je za, primjerice, nordijsku jelku dužine od dva do dva i pol metra potrebno izdvojiti od 200 do 250 kuna

S obzirom na to da se bliži Badnjak, sve je veća potražnja za borovima kojima građani u božićno vrijeme krase svoje domove.

U odnosu na prošlu godinu i s obzirom na utjecaj inflacije, božićne i novogodišnje jelke nisu znatno poskupjele, tvrde uzgajivači. U skladu s time, cijene se prirodnog bora uobičajene veličine kreću od 100 do 150 kuna, dok je za, primjerice, nordijsku jelku dužine od dva do dva i pol metra potrebno izdvojiti od 200 do 250 kuna.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

I za ovu se godinu procjenjuje kako će u Hrvatskoj krajem godine biti prodano, odnosno kupljeno više od pola milijuna jelki. U Osijeku se pak drvca tradicionalno mogu kupiti na Gradskoj tržnici, kao i na ostalim većim prodajnim mjestima.

Kakvu god vrstu jelke izabrali, važno je da ju smjestite što dalje od izvora topline, ukrasite u društvu najbližih te uživate u njezinu sjaju i simbolici.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari