oprez s alpakama

Ljupke alpake i kornjače zaplijenjene krijumčarima stigle u osječki ZOO

Ovo su samo neke u nizu novih vrsta koje su pristigle ove godine u osječki ZOO

Tri simpatične i ljupke alpake danas su iz Njemačke stigle u osječki Zoološki vrt.

“Ove pripitomljene životinje iz porodice deva koje smo s nestrpljenjem čekali, porijeklo vuku iz Južne Amerike. Iznimno su društvene, a odmah su se sprijateljile i s našim starosjediocem ljamom koji im je daljnji rođak”, kažu u ZOO Osijek.

Inače, alpake su životinje iz porodice ljama, a ako ih razljutite, mogu i pljunuti na vas.

>> Oporavilište za divlje životinje u Osijeku izgradit će se do kraja godine: U zoološki vrt stigli su crveni ris i afrički lav

Osim alpaka, stigle su i indijske zvjezdaste kornjače koje su vrlo rijetka i ugrožena vrsta. Riječ je o životinjama koje su tijekom prošle godine zaplijenjene prilikom pokušaja ilegalnog uvoza u RH zbog planirane naknadne nedozvoljene prodaje u drugim europskim zemljama. Do sada su bile u privremenom smještaju u Dalmaciji, a njih 15 je svoj novi dom pronašlo u našem Zoološkom vrtu.

>> U ZOO stigli novi stanovnici, deve s zanimanjem promatraju nove susjede

Njih kao i druge životinje možete posjetiti svakoga dana, a do njih možete i kompom koja je u potpunosti besplatna za sve putnike.

Tijekom ove godine u osječki ZOO već je stiglo nekoliko novih životinja, a među njima su i jedinka lava, crveni ris kao i moćni jakovi.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari