tradicionalno natjecanje

OBŽ prijavila čak 14 kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

PR

Dodjela nagrada Suncokret održat će se u sklopu 5. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu

Ruralni turizam u Osječko-baranjskoj županiji iz godine u godinu sve se više razvija, a jedan od pokazatelja je čak 14 prijavljenih kandidata za ovogodišnju nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Organizator projekta, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, na čelu s predsjednicom Dijanom Katicom, ovih dana provodi evaluaciju projekata, koje je prijavila Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Dodjela nagrada Suncokret održat će se u sklopu 5. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, koji će se održati od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia.

 Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijske gastronomije, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Veliki interes za ovo, već tradicionalno natjecanje, koje se održava po deveti put, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske. 

U Osječko-baranjskoj županiji kandidirani su: Restoran Crna Svinja, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Kuća baranjskog kulena, OPG Aleksandar Horvat, Jurini dvori, Black Hat Craft Brewery, Baranjska eko drvena kuća, Udruga UPRIV, Pansion Ribnjak, Krčma Stari Mlin Dalj, Vinarija Siber, Pansion Ribnjak, Seoski turizam Lacković i Prirodno trgovački obrt Lidera  Eko pčelarstvo Gusak – Tikveško blago.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari