pomoć ukrajincima

Otvoren Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine, danas kreće i tečaj hrvatskog jezika

Grad Osijek

U gradu Osijeku do danas je u organiziranom i privatnom smještaju zbrinuta 151 osoba iz Ukrajine. Jutros je u Prihvatni centar Jug 2 stiglo još 47 osoba

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić zajedno su obišli Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine. Ondje će sve osobe iz Ukrajine na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije za integraciju u hrvatsko društvo.

“Svi oni koji dođu, ovdje se prijave i na jednom mjestu rješavaju sve potrebno. Na jednom mjestu dobiju sve informacije, ovdje rješavaju sve dokumente. Integracija dobro prolazi, jer smo mi na početku same krize počeli s kompletnom integracijom, od vrtića, pa do radnog mjesta”, istaknuo je župan Ivan Anušić.

U gradu Osijeku do danas je u organiziranom i privatnom smještaju zbrinuta 151 osoba iz Ukrajine. Jutros je u Prihvatni centra Jug 2 stiglo još 47 osoba. Njihov je prihvat u tijeku.

“Uključili smo se u Akcijski plan “Slavonsko srce za obitelji Ukrajine”. U osječkom Kulturnom centru smo opremili Dječji kutak, koji je već popunjen, a razmišlja se i o proširenju. Radimo sve kako bi integrirali ukrajinsku djecu u naše društvo. Činimo sve ne bi li se raseljene osobe osjećale dobrodošlo u našem gradu u nadi da će rat u Ukrajini završiti što prije i da će se vratiti svojim kućama”, izjavio je prilikom obilaska Info centra osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Prostor u Pothodniku za Info centar osigurao je Grad Osijek.

>> Ukrajinske izbjeglice u Osijeku imaju besplatan javni prijevoz, ulaz na Gradske bazene, ZOO vrt…

“Trenutno je u centru zaposlena jedna pravnica, djelatnica Centra za nestalu djecu, te kulturni medijator i prevoditelj koji je došao prije 2 tjedna iz Ukrajine. Priključili su se i volonteri s Pravne klinike osječkog Pravnog fakulteta”- izjavio jen predsjednik Centra za nestalu djecu Tomislav Ramljak, te zaključio da već danas kreće prvi organizirani tečaj hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine.

FOTO: Grad Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari