dječji vrtić mak

U sklopu projekta “Mjesta kreativnog pogleda” oslikan osječki vrtić

Murali imaju za zadaću, osim estetske komponente oplemenjivanja prostora, biti ujedno i platforma koja će odgajateljicama poslužiti kao "udžbenik na otvorenom"

U nedjelju, 5. rujna 2021. s početkom u 11 sati u prostoru Dječijeg vrtića Mak (Vijenac Murse 8, Osijek) održalo se predstavljanje projekta “Mjesta kreativnog pogleda” kao rezultat sedmodnevnog oslikavanja pročelja vrtića muralima koji imaju za zadaću, osim estetske komponente oplemenjivanja prostora, biti ujedno i platforma koja će odgajateljicama poslužiti kao “udžbenik na otvorenom” u radu s djecom vrtićkog uzrasta.

Oslikavanje je započeto 30. kolovoza, a u istom su sudjelovali Tea Jurišić kao umjetnička voditeljica, Diana Mataković, Maja Biondić, Dominik Vuković i Jasmin Mišković uz svesrdnu pomoć 15-ak volontera koji su svakodnevno bili od velike pomoći prilikom realizacije projekta. Oslikavanju su prethodile faze u kojima su odgajateljice vrtića jasno definirale problematiku kojom se bave tijekom školske godine, te je definirana glavna tema koja obrađuje četiri elementa “Zemlja, voda, zrak i vatra” sa vrlo opširnim podtemama koje su umjetnici vizualno interpretirali. Samim time, jedinstvenost projekta je ono po čemu se izdvaja ovaj umjetnički projekt.

Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture RH, Grada Osijeka te privatnih sponzora koji su svojom donacijom podržali projekt. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari