FOTO

Napreduju radovi u Tvrđi, neke ulice već u novom ruhu

Davor Matovac/SiB.hr

U prvoj fazi radova obnavlja se istočni dio Tvrđe, granično s Trgom Svetog Trojstva

U srpnju prošle godine krenula je velika obnova cjelokupne komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe.

Radi se na obnovi dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnova distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnova javne rasvjete u energetski učinkovitu te rekonstrukcija ulica, pješačkih površina i trgova na području osječke Tvrđe.

U prvoj fazi radova obnavlja se istočni dio Tvrđe, granično s Trgom Svetog Trojstva.

Na tom dijelu možemo vidjeti i kako će izgledati cijela Tvrđa kad se radovi u potpunosti završe. Fakultetska ulica već je u cijelosti završena, kamene kocke na kolniku su ponovo lijepo posložene, a na nogostupu su postavljene crvene ciglice.

Radovi su dobrano odmakli i u Ulicama Josipa Bösendorfera, Vatroslava Jagića, Kamila Firingera, a u Kuhačevoj možemo vidjeti kako će izgledati kolnik s novijim i većim kamenim kockama.

Prva faza radova trebala bi biti završena do kraja ove godine, a s prestankom rada terasa ugostiteljskih objekata, počela obnova središnjeg trga. Završetka svih radova planiran je za početak 2023. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari