Nastavnici i mentori na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova
Nakon sedam tjedana usavršavanja na svjetski poznatoj Academie
d’Art de Paris Le Cordon Bleu RCK
Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šest
šefova kuharstva i slastičarstva. Usavršavali su se
nastavnici kuharstva Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka
Ivan Kelava i Damir Abramić, mentor učenicima iz
Hotela Osijek Robert Batrac te nastavnice
slastičarstva iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci
Ružica Šošić i Dunja Čuljak te nastavnik mentor
Saša Bešlić. Predavači na akademiji su
renomirani francuski chefovi s bogatim iskustvima u svjetskim
restoranima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama.
“Uspostavom regionalnog centra kompetentnosti (RCK) unaprijedit
će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, i
upravo su edukacije i usavršavanja nastavnika i mentora kod
poslodavaca temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih
zanimanja. Naši nastavnici i mentori će novostečena znanja i
iskustva iz Pariza prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih
u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i
programa”, kažu u ovoj osječkoj školi.
Edukacija na Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu realizirana
je u sklopu projektne aktivnosti Regionalnog centra
kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u EU
projektu VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u
sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006), koji je 100
posto financiran iz sredstava EU i državnog proračuna Republike
Hrvatske.