nekoliko desetaka ljudi

Lockdown prosvjed u Osijeku: Govorilo se o maskama, cenzuri i cjepivu

U središtu Osijeka okupilo se nekoliko desetaka građana koji su prosvjedovali protiv najnovijih odluka Vlade

U Hrvatskoj je danas krenuo tzv. light lockdown, a tim povodom u nekoliko gradova okupili su se građani i iskazali svoje nezadovoljstvo takvom odlukom Vlade RH.

Iako je sam provjed najavljen kao onaj na kojem će se govoriti o potencijalnom gubitku radnji mjesta, osječki govornik više pažnje je posvetio maskama i drugim epidemiološkim mjerama te MMF-u i drugim temama.

“Znamo da postoji više profitera, a među njima MMF koji će od sustava ovrha nad ljudima koji ne mogu raditi, plijeniti imovine i tjerati naše ljude u stečaj”, rekao je jedan građanin.

Dotaknuli su se i cenzure u medijima i istaknuli primjer imunologa Srećka Sladoljeva koji je ranije govorio o mogućnosti da dođe do ovakvog stanja kakvo imamo danas i kako je govorio o studiji koja govori o tome da je provedena obdukcija nad ljudima oboljelima od korone i kako je dokazano kako niti jedna osoba nije umrla od korone. Samim time zaključio je kako pandemija nije realna, a zadatak maski je da podijeli ljude i učini ih slabijima.

“Zdrav čovjek ne treba nositi masku i to je čista glupost. Udisanjem kisika povećavamo imunitet”, rekao je govornik i zapitao se leže li pacijenti u bolnici jer nisu mogli ispravno disati. Naglasio je kako su maske leglo bakterija.

Na skupu se nastavilo u sličnom tonu o cjepivima koja nisu dovoljno ispitana i kako nije dokazano da su cjepiva uopće potrebna.

Pitanja su mogli postavljati i ostali okupljeni građani pa je tako neke zanimalo zašto obitelji preminulih ne traže autopsije i slična pitanja.

Više pogledajte u videu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari