Žele toleranciju

Mladforma želi ukloniti neprikladne grafite s osječkih pročelja

Potaknuti recentnim zbivanjima u javno-medijskom prostoru na nacionalnoj i globalnoj razini u inicijativi Mladforma javili su se Gradu Osijeku sa zamolbom za zajedničkim organiziranjem uklanjanja grafita govora mržnje na pročeljima grada Osijeka.

“Čekamo povratnu informaciju kako bi na vrijeme mogli dogovoriti sve pojedinosti naše ideje i inicijative”, kažu u Mladformi i prilažu fotografiju pročelja s ispisanim simbolima za koje smatraju kako nisu primjereni. 

“Pronašli smo neprikladne škrabotine koje narušavaju izgled grada koji se hvali najvećim brojem nacionalnih manjina kao njegovog bogatstva.
Nadamo se brzom odgovoru nadležnih gradskih službi i odjela i uspješnom akcijom uklanjanja grafita govora mržnje (iako ovo ne možemo nazvati grafitima jer ne odgovaraju umjetničkoj formi kakvu grafiti imaju)”, dodaju u inicijativi. 

Danas je Dan antifašističke borbe i mladi žele želimo u društvu koje na zidove stavlja poruke solidarnosti, tolerancije, uvažavanja, slobode… a ne simbole mržnje, isključivosti, razaranja stoji na kraju njihovog dopisa. 


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari