U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održana je gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku "Čist grad – naš ponOS” čiji je cilj bio educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.
U kuharskom dijelu, poznati hrvatski chef Ivan Pažanin
demonstrirao je nova jela koja se mogu napraviti od namirnica
koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo.
Nakon demonstracije, održan je i okrugli stol na kojem
su sudjelovali Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije
za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool, a koji
su razgovarali o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima
na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao
što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju
tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.