"Čist grad – naš ponOS”

Pažanin kuhao jela od ostatka ručkova na osječkoj tržnici

Dubravka Petric/PIXSELL

U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održana je gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku "Čist grad – naš ponOS” čiji je cilj bio educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.

U kuharskom dijelu, poznati hrvatski chef Ivan Pažanin
demonstrirao je nova jela koja se mogu napraviti od namirnica
koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo.

Nakon demonstracije, održan je i okrugli stol na kojem
su sudjelovali Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije
za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool, a koji
su razgovarali o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima
na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao
što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju
tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari