Uhićen Drago Tadić i još 4 osobe!

 

Kako donosi portal 24sata

.hr jutros oko 7 sati uhićen je poznati osječki poduzetnik Drago Tadić, predsjednik Uprave Osijek-Koteksa.

Tadić je uhićen nakon prijave predsjednika Vrhovnog suda, Branka Hervatina, koji ga je prijavio nakon što se raspitivao o slučaju Glavaš.
Prema Hervatinovim riječima, 14. srpnja u jednom zagrebačkom restoranu Tadić mu je pristupio te započeo priču o slučaju Glavaš. U tom trenutku presuda Glavašu je već bila donešena, ali nije bila objavljena, pa je Tadića zanimalo može li se ta odluka promijeniti i na koji način.
Hrvatin je nakon razgovora Tadića prijavio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.
Tadića se inače dovodilo u vezu sa slučajem podmićivanja predsjednika Vrhovnog suda s 300 tisuća eura kako bi se ishodila oslobađajuća presuda za Glavaša.

Kako pise dnevnik.hr uhićeno je jos osoba:
Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da su četiri osobe uhićene u Osijeku. Ravnatelj policije Oliver Grbić nije želio precizirati gdje je uhićena peta osoba, već je naglasio kako se akcija provodi u Osijeku i drugim gradovima. Rekao je kako je utvrđeno da su uhićene osobe formirale grupu koja je pokušala utjecati na članove Vrhovnog suda. ‘Pretpostavlja se da je upleteno 12 do 15 osoba, a uhićene su one najaktivnije. Nova uhićenja ovisit će o iskazu dosad uhićenih’, rekao je Grbić i dodao kako su u tijeku pretresi poslovnih prostora i kuća osumnjičenih osoba.

14:30h

Prema izjavi Drage Tadića on nije uhićen već policija samo traži papire vezane uz slučaj Glavaš.U međuvremenu policija osim Tadićeve kuće pretražuje i prostorije tvrke Osijek-koteks, a upravp u ovim trenucima očekuje se završetak pretrage. Nakon toga ostaje vidjeti da li će Tadić i ostali biti pušteni svojim kućama.

Uskoro opširnije…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari