neispravne sklopke

GPP: Svi kvarovi su otklonjeni i autobusi su tehnički ispravni i sigurni za prijevoz djece

Grad Osijek

Svi uočeni kvarovi odmah su otklonjeni, a vozila su vraćena u redovno prometovanje

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako su jučer tijekom dana izvršili izvanredni tehnički pregled nekoliko autobusa namjenjenih za prijevoz djece. Dio tih autobusa odmah je i isključen iz prometa, a danas se o svemu oglasio i osječki Gradski prijevoz putnika dio čijih autobusa je također podvrgnut pregledu.

“Dana 14. i 15. listopada 2024. godine, inspektori Službe inspekcije cestovnog prijevoza pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i policijski službenici Prometne policije proveli su izvanredni inspekcijski nadzor školskih autobusa u vlasništvu GPP-a. Pregledano je ukupno 10 autobusa GPP-a namijenjenih prijevozu učenika.

Tijekom inspekcije, na tri autobusa uočeni su tehnički nedostaci koji su zahtijevali dodatni tehnički pregled. Nedostaci su se odnosili na neispravnost sklopki na pojedinim vozilima, što je odmah prepoznato i vozila su upućena na izvanredni tehnički pregled. Svi kvarovi su otklonjeni u najkraćem roku, a vozila su nakon popravaka ponovno pregledana. Mjerodavne službe potvrdile su tehničku ispravnost vozila te su autobusi vraćeni u redovan promet”, stoji u priopćenju GPP.

Dodaju kako je važno napomenuti da se s početkom svake nove školske godine, obavlja redoviti nadzor tehničke ispravnosti autobusa od strane nadležnih inspekcijskih službi. Tako je i ove godine u rujnu obavljen inspekcijski nadzor kada nisu uočeni nikakvi nedostaci.

“Isto tako, svi autobusi GPP-a redovito prolaze tehničke preglede, kako godišnje, tako i periodičke, a vozila kojima se obavlja organizirani prijevoz djece upućuju se svaka tri mjeseca na periodički tehnički pregled kako bi se osigurala stalna ispravnost i sigurnost u prometu. Zaključno, svi predmetni autobusi tehnički su ispravni i sigurni za prijevoz učenika”, zaključuju iz GPP.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest