radovi gpp-a

Danas se za sav promet u oba smjera zatvara dio Europske avenije

Borna Jakšić/PIXSELL

Vozila koja idu s istoka morat će skrenuti u Trpimirovu, pa u Vukovarsku, zatim Zagrebačku i dalje Europskom avenijom

Zbog nastavka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog tramvajskog sustava, od danas (iza 11 sati) se za sav promet u oba smjera zatvara Europska avenija od Zagrebačke ulice do Ulice kneza Trpimira u Osijeku.

“Mi ćemo na 3 do 4 tjedna kompletno zatvoriti promet u oba smjera Europskom avenijom od Zagrebačke ulice do Ulice kneza Trpimira u Osijeku. To znači da će vozila koja idu s istoka, morati skrenuti u Trpimirovu, pa u Vukovarsku, zatim Zagrebačku i dalje Europskom avenijom. U smjeru zapad-istok već neko vrijeme funkcionira takva regulacija, a na isti će način voziti i gradski prijevoz na liniji T1. Na zatvorenoj dionici Europske avenije nužne će zahvate raditi i tvrtka Vodovod, što će na kraju imati pozitivan utjecaj na vodoopskrbu ovog dijela grada. Nakon završetka radova Europska avenija bit će puštena u promet cijelim profilom kao četverotračna ulica – rekao je direktor GPP-a Goran Pajnić i zahvalio sugrađanima na strpljivosti.

Privremeni pristup u Tvrđu osiguran je s istočne strane od Ulice kneza Trpimira preko parkirališta s ulazom i izlazom u Tvrđu Jagićevom ulicom.

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Osijeku teku prema planiranoj dinamici, a do Dana grada, 2. prosinca ove godine, u promet bi mogao biti pušten i tramvajski promet. Bilo bi to na svim dionicama, osim u Strossmayerovoj ulici, a za početak bi vozili stari tramvaji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest