"za samo 2,35 eura"

Facebookom prijeti lažni oglas: “Butra za samo 2,35 eura!”

Ilustracija - Dubravka Petric/Pixsell

Internet prevaranti svakim danom sve su maštovitiji u pokušaju svojih prevara

Internet prevare sve su češće, a u posljednje vrijeme internet prevaranti ne libe se niti platiti oglase Facebooku ne bi li došli do čim većeg broja potencijalnih naivaca i tako stekli nepripadajuću imovinsku korist.

Tako je proteklih dana Facebook feed bombardiram lažnim oglasom osječke gradske prijevozničke kuće GPP u sklopu kojeg se nudi šestomjesečna karta za tramvaj i bus za svega 2,35 eura.

“Povodom 17. obljetnice GPP Osijek nabavite novu karticu i uživajte u neograničenim vožnjama svih vrsta javnog prijevoza tijekom 6 mjeseci i to samo za 2,35 eura”, navodi se na stranici Javni prijevoz u Osijeku.

Dodaju oni kako je ponuda ograničena na samo sedam dana i za najbržih 500 kupaca, a namjerno nećemo navoditi link ove stranice kako ne bismo promovirali ovakav vid prevare.

Sami gradski prijevoz putnika u Osijeku postoji još od davne 1884. godine kad je i osnovana tvrtka koja upravlja prijevozom pa je već iz toga jasno kako se radi o prevari, a i sami link vodi na zavaravajuću stranicu. Ukoliko pak pokušate posjetiti samu Facebook stranicu koja plasira oglase, vidjeti ćete kako ona ima samo jednu objavu i to upravo onu koja poziva na prevaru. Opreza nikad dosta!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest