Hvalevrijedno djelo

Grad Osijek uputio 10 tisuća eura pomoći stanovništvu pogođenom razornim poplavama u susjednoj BIH

Denis Kapetanović/PIXSELL

Osijek kao grad s dugogodišnjom tradicijom solidarnosti pokazuje svoj humanitarni duh pružanjem ove financijske pomoći koja će biti od velike važnosti za obnovu pogođenih područja

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, Grad Osijek odlučio je uputiti 10 tisuća eura pomoći Općini Kreševo koja se našla među najteže pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini uslijed katastrofalnih poplava.

“S velikom tugom pratimo vijesti o katastrofalnim poplavama koje su pogodile brojne dijelove Bosne i Hercegovine. Ove prirodne nepogode donijele su patnju i gubitak mnogim obiteljima. U ovom teškom trenutku želim izraziti svoju duboku sućut svim stradalima i njihovim obiteljima. Grad Osijek s Općinom Kreševo njeguje prijateljske odnose te ovom donacijom želimo pomoći u sanaciji štete i makar dijelom olakšati teškoće s kojima se suočavaju. U ovim teškim vremenima ostanimo ujedinjeni i pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija”, kazao je gradonačelnik Radić. 

Poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu u noći s 3. na 4. listopada rezultirale su gubitcima brojnih ljudskih života, a potraga za nestalima još uvijek traje. Tisuće ljudi ostale su bez svojih domova i imovine, a pomoć u ovim trenutcima iznimno je važna.

Osijek kao grad s dugogodišnjom tradicijom solidarnosti pokazuje svoj humanitarni duh pružanjem ove financijske pomoći koja će biti od velike važnosti za obnovu pogođenih područja. Navedena akcija također ističe važnost međusobne podrške i suradnje među lokalnim zajednicama u trenutcima krize.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest