Promjena plana

Ulična prodaja kestena u Osijeku ipak počinje ranije, a negdje ih već možete jesti

Sanjin Strukić/PIXSELL

Podsjetimo, cijena je pola litre pečenog kestenja u Osijeku 3,5 eura te se za sada ne planira spuštati

Iako je najavljeno kako osječki kestenjari započinju s radom tek 1. studenoga, prekjučer je Grad Osijek poništio Natječaj za zakup površina javne namjene radi postavljanja pokretnih naprava peći za pečenje i prodaju kestenja na području grada te jučer objavio novi.

Prema njemu, kestenje će se na ulicama grada ipak moći prodavati već od iduće subote, točnije od 19. listopada pa sve do 30. studenoga, što je dobra vijest kako za kestenjare, tako i za Osječane koji već tradicionalno u šetnjama gradom u ovome razdoblju vole osjetiti miris, a i okus navedene jesenske delicije.

Lokacije za zakup ostaju iste kao i u prethodnom natječaju, no jedino je viša cijena najma za zakupnike – umjesto stotinu, sada ista iznosi 200 eura.

Unatoč tome, neki su kestenje već naveliko počeli peći i prodavati, i to na lokacijama kao što su kod Kauflanda na Jugu II, ispred Portanove, u Bosutskom naselju i u Donjem gradu. Kako smo već ranije objavili, jučer je s prodajom kestenja krenuo i najpoznatiji osječki kokičar i kestenjar Mirsad Selmani.

“Prodaja zasada ide dobro i zadovoljni smo. Sve ide standardno i ljudi kod mene vole kestenje kojime posebno razveselimo djecu. Prodavat ćemo ga do kraja studenoga jer kesten kasnije nikada ne bude dobar“, ističe za SiB.hr.

Podsjetimo, cijena je pola litre pečenog kestenja u Osijeku 3,5 eura te se, prema riječima spomenutoga kestenjara, za sada ne planira spuštati. Kestenjare je na gradskim ulicama moguće pronaći svakim danom od 16 do 22 sata, a kako će njihov broj uskoro narasti, očekujemo i tradicionalnu veliku potražnju spomenute delicije koja je već sada na pomolu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest