Air Tractor

Iz Kanade u Osijek stiže nova ‘pila’ za borbu protiv komaraca

Air Tractor

Zrakoplovu Air Tractor- AT-504 “ N305AT” trebat će nekoliko dana da preleti do Osijeka točnije Zračne luke Klisa ovisno o vremenskim uvjetima, gdje će biti upriličen prigodni doček

Ovogodišnji val najezde komaraca odavno je prošao, no pripreme za sljedeću godinu su u punom jeku.
Sutra iz Kanade polijeće novi zrakoplov tvrtke Air Tractor i kreće prema Slavoniji točnije Osijeku. Namjena ovog zrakoplova između ostalog je tretiranje komaraca iz zraka.

“Proces nabave novog zrakoplova započeo je u studenom prošle godine. U međuvremenu naš tim prošao je i školovanje u Kanadi na istom tipu zrakoplova. Osječanima poznati crveni Antonov tako je sada dobio zamjenu. Odabrali smo tip zrakoplova koji je najuspješniji svjetski proizvod za namjene koje mi trebamo. Uz “ Britten Normana” kupljenog 2022.godine naša tvrtka sada broji 2 zrakoplova i tri pilota obučena za tretiranje komaraca”, kažu iz Air Tractora.

Zrakoplovu Air Tractor- AT-504 “ N305AT” trebat će nekoliko dana da preleti do Osijeka točnije Zračne luke Klisa ovisno o vremenskim uvjetima, gdje će biti upriličen prigodni doček.

Kupnjom ovog zrakoplova obitelj Vlašić postaje prvi civilni operator Air Tractor zrakoplova u regiji, a Osječani sigurni da straha od komaraca više nema!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest