Hvalevrijedan projekt

Crveni križ Osijek provodi 52. sabirnu akciju Solidarnost na djelu u kojoj svi možete sudjelovati

Duško Jaramaz/PIXSELL

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedan od načina kojime se želi podsjetiti na važnost zajedničke brige o najpotrebitijima

Solidarnost na djelu tradicionalna je humanitarna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena najsiromašnijim hrvatskim građanima kako bi se doprinijelo ublažavanju njihova siromaštva i socijalne isključenosti. 

Ovogodišnju 52. po redu akciju Solidarnost na djelu Gradsko društvo Crvenog križa Osijek obilježit će provedbom nekoliko kampanja za prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim osobama.

Prva je “Jedan razred – jedan paket”, kampanja prikupljanja osnovnih namirnica koja se provodi tijekom listopada u suradnji s osnovnim i srednjim školama na području djelovanja osječkog Crvenog križa. Ideja je kampanje ta da jedan školski razred prikuplja osnovne namirnice za jedan paket hrane koji će se dodijeliti osobama u potrebi, čime se zasigurno djecu i mlade potaknuti na solidarnost i humanost, a ujedno ostvariti cilj pružanja pomoći najpotrebitijima. 

Sljedeća je “Vaš dar za pravu stvar”, kampanja prikupljanja osnovnih namirnica koja se provodi u ovome tjednu sve do 12. listopada, a u čijemu će okviru volonteri osječkog Crvenog križa u razdoblju od deset do 19 sati u Trgovačkom centru Kaufland Osijek građanima dijeliti letke s popisom namirnica koje se prikupljaju za pakete pomoći, a koje građani mogu donirati u košaru Crvenog križa za pomoć najpotrebitijima. 

Građani i tvrtke akciju mogu podržati i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek koji je otvoren za potrebe prikupljanja sredstava ili skeniranjem koda za uplatu. Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za pripremu paketa hrane za osobe u potrebi. Napominjemo kako se akcija provodi do 8. studenoga.

Podatci su za uplatu sljedeći: 

IBAN: HR6523600001503479218 

MODEL: 00 

POZIV NA BROJ: 355 

OPIS PLAĆANJA: Akcija Solidarnost na djelu 2024.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedan od načina kojime se želi podsjetiti na važnost zajedničke brige o najpotrebitijima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest