Uoči Dana ružičaste vrpce

Gradonačelnik Radić: ”Svim onkološkim bolesnicima u Osijeku omogućit ćemo besplatan prijevoz”

Grad Osijek

Program obilježavanja organizirali su Mammae Osijek, Gradska liga protiv raka i druge zdravstvene organizacije, uz podršku Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Dan ružičaste vrpce, posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, obilježen je danas na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, uz podršku gradonačelnika Ivana Radića. Tom prilikom najavljena je nova gradska mjera koja će onkološkim bolesnicima omogućiti besplatan prijevoz do KBC-a Osijek.

Grad Osijek izdvojio je 80 tisuća eura za javnozdravstvene akcije, a nova mjera namijenjena je onima bez podrške obitelji kako bi im se olakšao pristup liječenju. S uslugom besplatnog prijevoza planira se krenuti najkasnije iduće godine, uz suradnju s Osječkim taksijem.

Program obilježavanja organizirali su Mammae Osijek, Gradska liga protiv raka i druge zdravstvene organizacije, uz podršku Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Akcija je uključivala i sudjelovanje mnogih lokalnih udruga te građana.

Također, obilježen je Svjetski dan hodanja s ciljem promicanja zdravlja kroz organizirane rekreativne aktivnosti, potičući građane na hodanje kao korak prema zdravijem načinu života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest