RJ Zelenilo

Kreće sadnja tisuće sadnica na 13 lokacija u Osijeku

Unikom

"Bit će posađeno više od 35 tisuća sadnica i lukovica", kaže Adžić

Jesen je vrijeme kada djelatnici RJ Zelenilo osječkog Unikoma imaju pune ruke posla oko uređenja svih dijelova grada. Tako su u listopadu isplanirani određeni jesenski radovi, a o kojima je riječ, pojasnila je Andrijana Adžić, voditeljica spomenute Radne jedinice.

“U listopadu kreće više jesenskih radova. To je jesenska sadnja cvjetnih nasada ljetnica na 13 lokacija u gradu i prigradskim naseljima, odnosno na oko dvije tisuće četvornih metara. Bit će posađeno više od 35 tisuća sadnica i lukovica”, kaže Adžić, pojašnjavajući kako je riječ o novom nasadu hortikultura – ukrasnoga grmlja i trajnica kao što je to već učinjeno u Ribarskoj ulici.

Najavljuje i radove na uređenju postojećih ili podizanju novih hortikulturnih nasada na tri lokacije – Promenade Tranzit do Trga Nikole Tesle, na kružnom toku u Leopolda Bogdana Mandića te na podvožnjaku u istoj ulici. Također, tu je i sadnja drveća u razdoblju jesen – zima od sredine studenoga, a Adžić ističe kako će biti posađeno oko 2000 stabala.

Unikom

Dakako, uz sve to, djelatnici RJ Zelenilo u ovo vrijeme svakodnevno skupljaju lišće s javnih zelenih površina.

“Rade i na redovitom održavanju ukrasnih nasada plijevljenjem i okopavanjem s orezivanjem te obavljaju nadomjesnu sadnju grmlja i trajnica. Jesenski radovi također obuhvaćaju i redovito održavanje ukrasnih nasada plijevljenjem i okopavanjem s orezivanjem, kao i nadomjesnu sadnju grmlja i trajnica”, kaže voditeljica.

Unikom
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest