U borbi protiv visokog vodostaja

ŠRK Linjak iz Josipovca izgradio zečji nasip na Staroj Dravi

PR

Športski ribolovni klub Linjak planira nastaviti s aktivnostima prevencije poplava i održavanja ribičkog spremišta kako bi se osigurala dugoročna zaštita i očuvala tradicija ribolova u ovome dijelu Hrvatske

Športski ribolovni klub Linjak iz Josipovca, svjestan aktualne situacije naglog porasta vodostaja rijeka u okruženju, odlučio je poduzeti proaktivne mjere kako bi smanjio moguće materijalne štete uzrokovane poplavnim vodama. Ove godine, s obzirom na učestale i ekstremne vremenske uvjete, iz kluba su odlučili djelovati preventivno, a glavna točka akcije bila je ribičko spremište na Staroj Dravi. S obzirom na značaj toga prostora za ribolov i lokalnu zajednicu, bila je potrebna hitna intervencija kako bi se osigurala zaštita objekta i opreme.

Kako bi se suočili s ovim izazovima, Hrvatske vode osigurale su dovoljnu količinu materijala za izgradnju zaštitnog nasipa. Tijekom dva dana intenzivnog rada, članovi kluba i volonteri iz lokalne zajednice okupili su se s ciljem izgradnje zečjeg nasipa od vreća punjenih pijeskom. Ova vrsta nasipa igra ključnu ulogu u sprječavanju prodora poplavnih voda u ribičko spremište, posebno onda kada razina vodostaja postane visoka. Kroz zajednički trud, uspjeli su izgraditi učinkovitu barijeru koja će zaštititi njihovu imovinu od mogućih poplava.

U akciji je sudjelovalo mnoštvo volontera, uključujući Ivana Klasića, Marka Roguljića, Josipa Brodara, Branka Karšića, Miju Mučela, Tomislava Varžića, Ivana Šašvarija, Ivana Zubčića, Darka Slivonju, Sinišu Husara, Josipa Klasića, Mateja Seligmana, Marka Smiljana, Mateja Šašvarija i Marka Perkovića. Njihova predanost i zajedništvo u ovom izazovnom trenutku svjedoče o snazi lokalne zajednice i važnosti suradnje u očuvanju prirodnih resursa. Svaki pojedinac pridonio je ovom zajedničkom cilju, ističući vrijednosti solidarnosti i odgovornosti prema vlastitoj okolini.

Ova akcija nije samo konkretna mjera zaštite, već i simbol zajedništva i angažiranosti građana u očuvanju prirode i sigurnosti. Športski ribolovni klub Linjak planira nastaviti s aktivnostima prevencije poplava i održavanja ribičkog spremišta kako bi se osigurala dugoročna zaštita i očuvala tradicija ribolova u ovome dijelu Hrvatske. Ovaj primjer suradnje između lokalnih udruga i zajednice može poslužiti kao inspiracija i poticaj drugim organizacijama na to da poduzmu slične mjere u svojim sredinama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest