nagrade najboljima

Grad Osijek nagrađivati će učenike! 5,0 donosi 400 eura, a za najbolje u državi 300 eura

Grad Osijek

Grad Osijek odlučio je učenike dodatno motivirati za njihove uspjehe tijekom osnovne škole

Na današnjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća kao jedna od točni našao se i Prijedlog odluke o nagrađivanju učenika, nastavnika mentora i najboljih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnim školama na području Grada Osijeka.

Grad Osijek će tako osim već ustaljenih stipendija i potpora učenicima, nagrađivati učenike, nastavnike mentore i škole za ostvarene uspjehe, a za to su planirana sredstva u iznosu 50 tisuća eura.

Ukupno su definirana tri kriterija po kojima će se učenici nagrađivati i jedan dodatni učenike s teškoćama u razvoju. Tako će se posebno nagrađivati opći uspjeh ostvaren tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja. Učenici koji tijekom svih osam godina osnovnoškolskog obrazovanja ostvare ocjenu 5,0 bit će nagrađeni s 400 eura.

Ukoliko je ostvaren uspjeh na izlučnim državnim natjecanjima iz određenog predmeta/područja/discipline te izlučnim sportskim, glazbenim i plesnim natjecanjima na državnoj razini učenik će se nagraditi s iznosom od 150 do 300 eura. Predviđene su i nagrade za one koji se natječu u timovima, ali i za njihove mentore.

Tu su i nagrade za ostvaren zapažen rezultat na pojedinačnim odnosno timskim smotrama na državnoj razini također od 150 do 300 eura odnosno do 1500 eura za timove.

Kao dodatna kategorija istaknuti su učenici koji imaju ostvaren zapažen rezultat učenika s teškoćama u razvoju u završnim godinama obrazovanja koji se obrazuju u posebnim ustanovama ili u posebnim razrednim odjelima, odnosno posebnim odgojno-obrazovnim skupinama. Njih će Grad Osijek nagraditi s 400 eura.

Također, nagrađuju se i istaknuti pojedinci koji neprekidno unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske po završetku prethodne školske godine i to iznosom od 200 eura, a posebno će se nagraditi škola koja ima tri ili više nastavnika koji zasluže pojedinačnu nagradu.

Sve u svemu lijepa je to motivacija za učenike i njihove nastavnike da pokušaju doći do izvrsnosti na svim razinama obrazovanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest