teorija i praksa

Kružni tok, biciklistička staza… U Osijeku otvoren dječji poligon za sigurnu vožnju

Borna Jakšić/Pixsell

Poligon sadrži sve elemente prometnice s kojima se mladi vozači mogu susresti

AMK “Slavonac” je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova izgradio prometno vježbalište za obuku djece pješaka i biciklista, pa je sada u kontroliranim i sigurnim uvjetima moguće provesti i praktični dio obuke, a sve je svečano otvoreno danas.

Vježbalište sadržava sve ključne elemente, od prometnih znakova svih kategorija, preko semaforiziranog raskrižja, sve do pružnog prijelaza s branicima i svjetlosnom signalizacijom. Vježbalište je ograđeno, a omogućen je prilaz i parkiranje školskih autobusa, čime postaje dostupno i djeci cjelokupne županije. Na vježbalištu je uz obuku pješaka moguće provoditi i obuku biciklista, ali i vozača sve prisutnijih električnih romobila.

“Danas su naša djeca, od onog prvog trenutka kad izađu na prometnicu izložena riziku povećanog i gustog prometa, kružnim tokovima, biciklističkim stazama i neophodno je da upoznamo djecu s svim tim”, rekao je Marin Pajić, predsjednik AMK Slavonac i dodao kako očekuje da će kroz polig proći brojna djeca.

Zahvaljujući vježbalištu ove će godine po prvi puta svi učenici prvih razreda osječkih osnovnih škola u sklopu akcije “Sigurno u školu s HAK-om” proći teorijsku, a sada i praktičnu obuku na novom vježbalištu. Već od ponedjeljka 16. rujna do 1. listopada prvoškolci osnovnih škola sa šireg osječkog područja (njih preko 800) proći će s predstavnicima AMK “Slavonac” i Prometne policije osnove ponašanja u prometu u teoriji i praksi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest