vruće ljeto

Na Kopiki ovog ljeta za trećinu više kupača nego lani, uskoro saznajemo detalje o novim bazenima

Ivica Benić/SiB.hr

Najposjećeniji dan ove sezone bila je nedjelja 30. lipnja

S proteklim vikendom i službeno je završila još jedna kupališna sezona na bazenima “Copacabana” u Osijeku u kojoj je broj posjetitelj bio za čak 31 posto veći u odnosu na godinu ranije. Rezultat je to ponajviše velikih vrućina koje su nas pratile tijekom čitavog ljeta, ali i dužeg trajanja ovogodišnje sezone.

“Ovog ljeta imali smo 82 radna dana u odnosu na prošlo kada ih je bilo 74. Posjetitelja je bilo ukupno 59 402 što je povećanje od čak 31% odnosno ovoga ljeta je bilo 18 247 kupača više nego lani. Zbog toga možemo reći kako je iza nas jedna iznimno uspješna kupališna sezona”, rekla je za Radio Osijek pročelnica za imovinsko-pravne odnose Grada Osijeka Sanda Pašuld.

Najposjećeniji dan ove sezone bila je nedjelja 30. lipnja.

“Bila je to jedna iznimno vruća nedjelja te smo tada imali 2 317 posjetitelja na bazenima. Sve u svemu, zadovoljni smo ovogodišnjom sezonom, a nadamo se kako su svi kupači i posjetitelji također bili zadovoljni s kompletnom uslugom koju smo im tijekom ove sezone uspjeli osigurati”, rekla je pročelnica Pašuld.

Već sad možemo sa sigurnošću reći kako će, neovisno o vremenskim uvjetima, ovogodišnje brojke biti nadmašene idućeg ljeta, jer bi u sklopu ŠRC Copacabana trebali uskoro početi radovi i druge faze rekonstrukcije.

Iako još nisu poznati svi detalji, odnosno što će sve u nju biti uključeno, svakako će, kako je već i nekoliko puta najavljeno, druga faza obuhvatiti dječji i rekreacijski bazen. Također, sve će to pratiti i hortikulturalno uređenje, a za oba bazena bi se trebale izgraditi i nove podzemne strojarnice. U ovoj fazi predviđena je i izgradnja novih objekata montažnog tipa te objekata u okviru kojih će se nalaziti sanitarni čvorovi i prostorije s garderobnim ormarićima, kao i dostatan broj tuševa i kabina za presvlačenje. Više o svemu, kako doznaje Radio Osijek, iz gradske uprave, bit će javnosti predstavljeno uskoro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest