mala gospa

Višnjevac slavi svoj dan, Radić najavio produžetak promenade do njega i biciklističku stazu kroz mjesto

Grad Osijek

U Višnjevcu je održana i velika fišijada na kojoj se kuhalo više od 200 kotlića

Bogatim kulturno-umjetničkim, sportskim i zabavnim programom koji traje od 31. kolovoza do 12. rujna Višnjevčani obilježavaju Dan svoga Mjesnoga odbora i crkveni god Župe Rođenja blažene Marije Djevice.

Svečanosti obilježavanja Dana MO Višnjevac nazočio je u subotu, 07. rujna, osječki gradonačelnik Ivan Radić. Svim Višnjevčankama i Višnjevčanima čestitao je njihov dan kao i crkveni god.

“Drago mi je što sam danas u Višnjevcu. Vidimo da se na tradicionalnoj fišijadi okupio velik broj ljudi. Kako su mi organizatori rekli, i ja im na tome čestitam, preko 200 kotlića ovdje ima”, izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić te istaknuo da je Višnjevac u zadnje 3 godine, baš kao i cijeli Osijek jedno veliko gradilište.

“Mi smo kroz ove 3 godine mandata za Višnjevac učinili prilično puno. Naime, sanirali smo brojne ulice, nogostupe, od Ulice Ivana Filipovića, kanala Petruš, Ulice Ante Starčevića, Josipa Jurja Strossmayera i mnogih drugih ulica, javne rasvjete od Ulice Crnog puta prema OŠ Višnjevac. Ono što sada radimo su radovi u Ulici Petra Zrinskog gdje će stanovnici te ulice biti priključeni na javnu odvodnju, što do sada nisu bili”, rekao je gradonačelnik te se posebno osvrnuo na Projekt Osijek 4 koji se provodi u čak 24 višnjevačke ulice.

“Vrijednost tog projekta je preko 20 milijuna eura. Grad Osijek je za vodoopskrbnu mrežu povukao najviše sredstava od svih gradova u Republici Hrvatskoj. Mnogobrojni radovi su po cijelom gradu iz tog projekta, samim time i Višnjevcu. Govorimo o radovima u Višnjevcu vrijednima 5 milijuna eura, u čak 24 ulice. Tim projektom će se zamijeniti vodoopskrbna mreža, odnosno cjevovodi u Višnjevcu koji su dotrajali, od neadekvatnog materijala, azbestno- cementni. A sada će biti zamijenjeni sa suvremenim materijalima. S daljinskim očitavanjem vodomjera smanjuje se gubitak vode za čak 25 %. Znam da su u ovom trenutku mnogobrojne ulice u Višnjevcu raskopane, ali projekt ide ka svom kraju”, kazao je gradonačelnik te dodao da će osim nove vodoopskrbne mreže Višnjevčani kroz ovaj projekt dobiti i nove ceste i nogostupe.

„To će biti potpuno novi izgled ulica. Treba se strpjeti još samo malo. Mislim da će to biti prelijepo, a isto tako bit će i učinkovito.„ – ističe gradonačelnik, a ponovno se osvrnuo i na propalu cestu u Ulici bana Josipa Jelačića.

Imali smo i tiskovnu konferenciju povodom toga. Ulica bana Josipa Jelačića koja je 2015. godine, prije samo 10-ak godina, dobila uporabnu dozvolu. Konstantnim njenim propadanjem mi smo sumnjali u kvalitetu izvedenih radova. Naručili smo preliminarno vještačenje koje je pokazalo da je cesta neupotrebljiva i da svi slojevi nisu dobri i da treba raditi kompletan novi projekt. Želim stanovnicima Višnjevca reći da smo mi sada stavili u ulici privremeni asfalt dok ne bude gotov projekt. Kad bude gotov projekt, mi ćemo napraviti kompletno novu cestu. Od Trgovačkog suda tražili smo osiguravanje dokaza. Nakon vještačenja poduzet ćemo, ukoliko bude isto onako kao i preliminarno, i nadoknadu štete, a naravno, poduzet ćemo ih sve pravne korake koji su u našoj moći”, rekao je gradonačelnik Radić, te najavio i velike nove projekte u Višnjevcu.

“Uskoro će krenuti radovi na biciklističkoj stazi koja će prolaziti kroz Višnjevac do kraja Josipovca. U tijeku je projektiranje idejnog rješenja višnjevačkog trga, te evo, možemo najaviti, a uskoro ćemo i predstaviti, a to je nastavak Promenade koji će ići od Hrvatskih voda kroz Retfalu, skroz do Višnjevca. Tako da, kao što sam i na početku rekao, mnogobrojne projekte smo ovdje napravili, mnogobrojni su u tijeku, a i u budućnosti planiramo mnogobrojne”, zaključio je gradonačelnik Ivan Radić.

U ime Mjesnoga odbora na dolasku mu se zahvalio predsjednik Vijeća MO Višnjevac Mirko Ivković.

“Ono čime sam najviše ponosan, a to je naseljavanje Višnjevca i doseljavanje mladih obitelji. Mlade obitelji kupuju dotrajale objekte, ruše ih i grade nove kuće. To su obitelji iz Našica, Đakova, središta grada. Svi oni dolaze u prigradsko naselje Višnjevac jer su zadovoljni kvalitetom života Višnjevca”, ističe Mirko Ivković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest