Redovita provjera

Sutra u podne čut će se sirene diljem Osijeka, evo o čemu je riječ

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite ovim putem želi podsjetiti građane na važnost održavanja sustava za uzbunjivanje u vrhunskom stanju kako bi se u slučaju potrebe moglo brzo i učinkovito reagirati

Sirene u današnje vrijeme mogu svakoga iznenaditi, posebno u kontekstu trenutnih globalnih zbivanja, pa je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Hrvatske pravovremeno obavijestilo građane o tome što će se i zašto čuti sutra u podne kako u Osijeku, tako i diljem zemlje.

Navedena provjera sirena nije samo rutinska procedura, već ključna mjera osiguravanja funkcionalnosti sustava za uzbunjivanje u slučaju stvarne opasnosti. Bit će, stoga, provedeno redovito ispitivanje ispravnosti sirena i sustava za uzbunjivanje koje će biti označeno signalom “prestanak opasnosti”. Prema Pravilniku o postupku uzbunjivanja stanovništva, ispitivanje se provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, osim ako toga dana pada državni blagdan.

Ravnateljstvo civilne zaštite ovim putem želi podsjetiti građane na važnost održavanja sustava za uzbunjivanje u vrhunskom stanju kako bi se u slučaju potrebe moglo brzo i učinkovito reagirati. Redovite provjere, poput one koja će se održati sutra, ključne su za osiguranje sigurnosti svih građana u Hrvatskoj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest