poticajna stanogradnja

U Osijeku će se graditi 206 stanova po cijeni od 1300 eura za kvadrat

Robert Anić/PIXSELL

Stanovi će se graditi po modelu poticajne stanogradnje, a cijena kvadrata bit će 1300 eura

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine boravio je danas u Osijeku gdje je izvijestio kako su Osijeku danas uručeni i ugovori za energetske obnove Dječjeg vrtića Krijesnica i Javne vatrogasne postrojbe, te za proširenje novogradskog groblja, a na sastanku s ministrom dogovorena je i izgradnja 206 stanova Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u Vinkovačkoj ulici, u vrijednosti oko 23 milijuna eura.

Govoreći o osječkoj stambenoj politici, gradonačelnik Ivan Radić rekao je i kako će Grad Osijek desetak stanova u svome vlasništvu po određenim uvjetima ponuditi mladim obiteljima, a parcelirat će i zemljište u prigradskom naselju Tenja te mladim obiteljima ponuditi pravo građenja.

Ministar je pak napomenuo kako će 206 APN-ovih stanova na Vinkovačkoj biti izgrađeni po modelu poticane stanogradnje gdje je planirana cijena jednog četvornog metra 1300 eura.

“Mislim da je to iznimno prihvatljiva cijena i da ćemo odmah nakon objave javnog natječaja, a pretpostavljamo da bismo ga mogli objaviti negdje do kraja rujna ili početka listopada, time osigurati novih 206 stanova ovdje u gradu. Opet je Grad Osijek svojim zalaganjem i željom, a mislim da je i jedini od velikih gradova u Hrvatskoj, ušao u proces i model poticane stanogradnje kako bi zajedno s našom agencijom, odnosno s Republikom Hrvatskom, izgradio te stanove”, rekao je ministar Bačić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest