heroj

Osječanin u gorućem automobilu na A1 spasio vlastitu obitelj

Ivo Čagalj/Pixsell

Prema riječima njegovog oca, u automobilu mu je bilo sve pa ne čudi njegova reakcija

Stanje Osječanina koji je vozio Porsche i sudjelovao u prometnoj nesreći na benzinskoj crpki Petrol na autocesti A1 na odmorištu Mosor Jug u blizini Omiša ide na bolje.

Podsjetimo, PU splitsko-dalmatinskoj u utorak oko 17,45 sati dojavljeno je kako je došlo do požara, nakon što je vozilo udarilo u agregat za točenje goriva. Nakon sat i pol policija je obavijestila da je jedna osoba preminula te da ima ozlijeđenih osoba.

Među njima je i Osječanin s čijim smo ocem razgovarali danas (srijeda) poslijepodne. U međuvremenu smo doznali da je, iako je zadobio teške opekline, Osječanin bio dovoljno priseban da automobil odveze nekoliko stotina metara dalje i tako spasi život svojoj obitelji koja se nalazila u automobilu.

“Nije moj sin heroj, on je spasio svoju obitelj. Sve što je imao bilo mu je u tom automobilu. On je samo iz vatre spasio obitelj što bi svatko normalan napravio”, poručio je otac Osječanina koji se nalazi u splitskoj bolnici.

Prema riječima našeg sugovornika, stanje mu je bolje. Dodajmo da o samoj nesreći otac nije želio govoriti, rekavši samo da im ne treba nikakva medijska popularnost te da su sretni što su živi. Vijest o nesreći poznatog osječkog poduzetnika brzo se proširila gradom i svi s kojima smo razgovarali ističu da je sreća u nesreći što je zadobio, neslužbeno doznajemo, ne više od 20 posto opeklina po tijelu.

Inače, identitet poginulog vozača BMW-a 428i švedskih registracijskih oznaka još je nepoznat. Upravo je vozač spomenutog vozila naletio na zaustavljen BMW, a koji se potom zabio u agregat za točenje goriva. Vozač je poginuo, a tri su osobe ozlijeđene. Uz to, tri su vozila u potpunosti izgorjela, među kojima je i Porsche Osječanina koji je na hospitalizaciji u bolnici u Splitu.

Dodajmo da će se obdukcija poginulog vozača obaviti u KBC Split. Prema riječima Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, identitet će biti utvrđen temeljem međunarodne policijske suradnje.

Kako prenose mediji, uz Osječanina još je dvoje ozlijeđenih – jedna žena i jedan muškarac te su također prevezeni u spomenutu bolnicu. Identitet teško ozlijeđenog hrvatskog državljanina, vlasnika BMW-a nije poznat.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest