gornji grad

Latica dobila novo krilo, sad ima čak dvije sportske dvorane

Grad Osijek

Dječji vrtić Latica od 2. rujna pohađati će 174 djece u devet vrtićkih i jasličkih skupina, a o njima će skrbiti 19 odgojiteljica, od kojih su dvije novozaposlene

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u subotu je obišao završene radove na dogradnji Dječjeg vrtića Latica u Gornjem gradu, a riječ je o trećem od pet novih osječkih vrtića.

Četiri vrtića će, kako je izvijestio, biti otvorena do početka nove pedagoške godine, dok će peti vrtić, na Uskim njivama, biti otvoren do kraja godine.

“Danas smo obišli dječji vrtić na Vijencu Augusta Cesarca, što me posebno raduje jer je to vrtić koji sam i sam pohađao. Uistinu izgleda prekrasno. Vrijednost radova je 1,3 milijuna eura, a osim nadogradnje odnosno tri nove izgrađene prostorije i dvorane, u cijelosti smo obnovili i stari dio gdje su obavljeni unutarnji stolarski i ličilački radovi te je nabavljena nova didaktička oprema. Dobili smo zapravo jedan potpuno novoopremljeni vrtić s čak dvije dvorane”, istaknuo je gradonačelnik Radić.

“Ove godine u gradske vrtiće će krenuti 3611 djece, što je čak 763 djece više nego 2021. godine”
Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka

Dodao je kako će Dječji vrtić Latica od 2. rujna pohađati 174 djece u devet vrtićkih i jasličkih skupina, a o njima će skrbiti 19 odgojiteljica, od kojih su dvije novozaposlene.

Grad Osijek

“Ponosni smo što su sve naše odgojiteljice stručan kadar, što također pridonosi jednoj viši razini odgoja djece. Postavili smo i nova igrala, a u tijeku je javna nabava i za drugi dio igrala”, kazao je gradonačelnik.

Izvijestio je i kako je Grad Osijek došao u posjed svoga objekta u Školskoj ulici u Gornjem gradu, koji će biti prenamijenjen u novi vrtić, a procijenjena vrijednost radova je oko milijun eura. Sredstva se planiraju povući iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

“Ove godine u gradske vrtiće će krenuti 3611 djece, što je čak 763 djece više nego 2021. godine, kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka. Mi smo izdvajanja za vrtiće u odnosu na 2021. udvostručili s 5,5 milijuna eura na preko 11 milijuna eura i zaposlili smo 150 odgojiteljica u ove četiri godine”, rekao je gradonačelnik Radić.

Na svim ulaganjima u vrtiće zahvalila mu je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević te istaknula kako ju posebno raduje povratak djece u ovaj vrtić, koja su tijekom radova bila izmještena u druge poddcentre.

Grad Osijek

“Za njih će biti posebno uzbudljivo kada uđu u potpuno neprepoznatljiv prostor s obzirom na sve radove koji su se ovdje odvili. Ovo je vrtić koji se može pohvaliti s čak dvije sportske dvorane, a sukladno rekvizitima koje smo nabavili, a zaista su ovo vrlo raznoliki i bogati, odlučili smo formirati jednu dvoranu za djecu vrtićke dobi, a jednu za djecu jasličke dobi”, kazala je Mihaljević.

Hoće li vaše dijete ići u vrtić?

Vidi rezultate

 

Luka Došen, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, istaknuo je kako je i kao roditelj uzbuđen i sretan zbog proširenja ovoga vrtića.

Grad Osijek

“Jako smo zahvalni gradonačelniku Ivanu Radiću i njegovim suradnicima što smo dobili dio novog vrtića i što je obnovljen stari dio našeg vrtića, koji se nalazi u samom srcu naše gradske četvrti. Za time je zaista postojala i potreba. Uz sve ostale projekte, ovo je još jedan pokazatelj kako gradska uprava brine o našoj gradskoj četvrti koja je ipak najmnogoljudnija u gradu”, zaključio je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest