visok pritisak

Pukla cijev, voda dizala asfalt, a službe ekspresno reagirale u Retfali

Facebook

Uslijed velikog pritiska vode podizao se asfalt, ali je zahvaljući brzoj reakciji dežurnih službi spriječena veća šteta

Jutros je u Fruškogorskoj ulici u Osijeku došlo do puknuća vodovodne cijeve, a pritisak vode bio je toliko jak da je podizao asfalt u ulici.

Reagirali su građani koji su odmah dojavili kvar dežurnim službama koje su odmah izašle na teren i pristupili sanaciji kvara.

“Ako postoji javna služba koja zaslužuje iznimne pohvale za svoju učinkovitost i pouzdanost, to je svakako služba 112. Kroz osobno iskustvo, koje uključuje nekoliko situacija gdje sam zvao 112, uvijek sam bio izvanredno zadovoljan njihovim brzim i preciznim odgovorima”, napisao je na svojoj Facebook stranici Branimir K. Hackenberger.

Građanin je primijetio izlijevanje ogromne količine vode iz kolnika u ulici i bez oklijevanja pozvao 112, znajući da su najbolji izbor u hitnim situacijama jer kod puknuća vodovodne cijevi treba reagirati najbrže moguće.

“Naime, osim opasnosti od kontaminacije dijela vodoopskrbne mreže, postoji i opasnost od ispiranja zemljanog sloja ispod asfalta i posljedičnog propadanja kolnika i stvaranje vrlo opasnih rupa. Reakcija je bila munjevita! Radnici Vodovoda i policija bili su na terenu za manje od 5 minuta. Gotovo nevjerojatno.
Osjećaj kako vaš problem može biti tako brzo i učinkovito percipiran od mjerodavnih službi je zaista impresivan i doprinosi osjećaju sigurnosti i dojmu kako se dio barem poreza ipak koristi za prave stvari. Stoga, moje najiskrenije pohvale službi 112, radnicima Vodovoda i policiji, čija brzina i učinkovitost zaslužuju posebno priznanje i zahvalnost”, zaključio je on.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest