smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića

Besplatna kastracija mačaka u Osijeku i ove godine

Patrik Macek/PIXSELL

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije, te termin kada i gdje donijeti mačku

Odlukom Gradonačelnika Grada Osijeka financirat će se kastracije skrbničkih mačaka s područja grada Osijeka (te područja naselja koja pripadaju Osijeku – Brijest, Briješće, Josipovac, Klisa, Nemetin, Podravlja, Sarvaš, Tenja, Tvrđavica i Višnjevac), sve u cilju sprječavanja nekontroliranog razmnožavanja mačaka. Pravo na besplatnu kastraciju mačke ostvaruju građani koji imaju prijavljeno prebivalište na području grada Osijeka.

Grad Osijek u suradnji sa Udrugom 9 života provodit će aktivnosti o odgovornom držanju mačaka, odnosno o važnosti kastracije mačaka kao mjeri koja omogućava izravnu kontrolu njihove reprodukcije i pozitivno utječe na zdravlje kastriranih mačaka, ali i na smanjenje broja novih, odbačenih okota.

Da bi ostvariti mogućnost besplatne kastracije mačke trebate se prijaviti na e-mail adresu Udruge 9 života: udruga.devet.zivota@gmail.com

i dostaviti sljedeće podatke:

  • ime i prezime, adresu i kontakt broj
  • spol mačke
  • te se izjasniti o terminu kastracije (što znači da ukoliko tražite prijepodnevni termin mačku morate donijeti u ambulantu u 8 sati, a u popodnevnom terminu u 14 sati).

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije, te termin kada i gdje donijeti mačku.

O terminima građani će biti obaviješteni par dana prije kako bi se mogli organizirati i doći u zakazano vrijeme i tako ne remetiti organizaciju rada veterinarske ambulante.

Prijevoz mačke do ambulante osigurava skrbnik. Mačke je potrebno veterinaru donijeti u zatvorenim transporterima namijenjenima za prijevoz mačaka.

Prijavite se i besplatno kastrirajte svoju mačku te tako na humani način smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest