Lažni oglas

Osječani, oprez! Facebookom se širi prijevara vezana uz osječki GPP

Grad Osijek

Ne nasjedajte na takve sumnjive internetske objave koje, s obzirom na prisutnost čak i GPP-ova logotipa, na prvu mogu djelovati realno i uvjerljivo

Ovih dana na Facebooku možemo pronaći novi pokušaj računalne prijevare koji je ovoga puta vezan uz ‘ekskluzivnu ponudu za Osječane’, točnije uz navodno dijeljenje besplatne prometne kartice GPP-a Osijek iliti popularne butre.

Naime, netko je na Facebook stranici pod nazivom Karta javnog prijevoza Osijek u više navrata objavio kako možete nabaviti novu GPP-ovu karticu u čast 17. obljetnice njezina postojanja te uživati u neograničenim putovanjima svim vrstama prijevoza šest mjeseci za svega 2,35 eura, što vrijedi za samo prvih 500 kupaca. Napisali su i kako ponuda vrijedi sedam dana, dok za detalje trebate slijediti poveznicu koja je, naravno, lažna.

Uočivši kako su neke, i to ponajprije starije osobe označile kako im se objava sviđa, GPP upozorava korisnike interneta na to da ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka. Navedeni je lažni oglas prijavljen i policiji, na što se, ako eventualno i ostanu oštećeni, pozivaju i građani.

U svakom slučaju, ne nasjedajte na takve sumnjive internetske objave koje, s obzirom na prisutnost čak i GPP-ova logotipa, na prvu mogu djelovati realno i uvjerljivo. Uvijek je najbolje da se oko kupovine karte i korištenja svih ostalih GPP-ovih usluga raspitate izravno na nekom od njihovih prodajnih mjesta ili da se o svemu prvo informirate putem njihove službene web stranice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest