Novi projekt

Uskoro obnova i novi sadržaji popularnog OS igrališta, ali i onoga kod ZOO

T.M./SiB.hr

Igralište će pak obnovom dobiti nove elemente, dok će drveće i prepoznatljivi znak OS ostati netaknuti

Osječki mališani već neko vrijeme ne mogu koristiti cijelo igralište na Trgu slobode zbog ograđenog drveća. Iz Grada Osijeka poručuju kako je riječ o privremenoj mjeri poduzetoj radi njihove sigurnosti, no dobra je vijest ta da se ustvari planira obnova cjelokupnoga prostora.

“Trenutno se izrađuje projektno-tehnička dokumentacija za sanaciju igrališta koja će obuhvatiti cijeli prostor, uključujući i gumiranu podlogu. Planirana je, stoga, potpuna obnova igrališta sa svim njegovim komunalnim sadržajima, uz zamjenu klupa i osvježenje cijelog Trga slobode”, izjavila je za STV Sanja Scitovski, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu.

Projektna dokumentacija povjerena je renomiranom i nagrađivanom osječkom arhitektu Bruni Rechneru koji je već sudjelovao u uređenju kako igrališta, tako i Trga slobode još 2012. godine. Igralište će pak novim projektom obnove dobiti nove elemente, dok će drveće i prepoznatljivi znak OS ostati netaknuti. Dizajn igrališta bit će prilagođen kako najmlađoj, tako i onoj starijoj djeci.

“Na temelju dosadašnjeg korištenja ovoga prostora, planiramo poboljšanja koja će olakšati roditeljima nadzor i brigu o djeci dok se igraju”, dodala je Scitovski.

Uz ovo trenutno djelomično funkcionalno igralište, nedavno je, zbog lošeg stanja sprava i opasnosti od ozljeda, uklonjeno još jedno igralište na Vijencu Jakova Gotovca koje se nalazi svega nekoliko metara dalje. Ipak, iz Grada najavljuju kako će i ono biti obnovljeno.

“Planiramo rekonstruirati cijeli taj dio, kao i mnoge druge lokacije. Jedno je od sljedećih igrališta koje ćemo obnoviti tako i ZOO Land“, najavila je Scitovski.

Iako iz Grada nisu mogli precizirati kada će igrališta na Trgu Slobode i Vijencu Jakova Gotovca biti dovršena, napominju kako su sredstva osigurana i kako će nastojati da se radovi završe u što skorijem roku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest