Tradicionalna manifestacija

DVD Bizovac bio je domaćin 17. Međunarodnog kampa vatrogasne mladeži

Facebook/DVD Bizovac

Glavni cilj kampa nije bio natjecateljski, već druženje, razmjena iskustava te usvajanje vatrogasnih vještina i znanja

17. Međunarodni kamp vatrogasne mladeži održan je od 25. do 28. srpnja pod organizacijom DVD-a Bizovac, iako se sam program odvijao u Centru za edukaciju Crvenog križa u Orahovici. Početak ovoga kampa datira još od 2005. godine kada je prvi put održan u mađarskom Bacsalmasu. Bizovac je nakon toga bio domaćin 2006., 2012., 2016. te ovogodišnji četvrti put.

Na kampu je sudjelovalo ukupno šest ekipa iz pet zemalja, a to su:

  • GZ Zagorja ob Savi, Slovenija
  • DVD Foldeak – Balastya, Mađarska
  • DVD Nagyhalasz, Mađarska
  • DVD Bajmok, Srbija
  • S. O. S. Sarmasag, Rumunjska
  • DVD Bizovac, Hrvatska kao domaćin

Svaka je ekipa imala 15 članova, od kojih je 10 djece u dobi od 10 do 14 godina i pet pratitelja. Glavni cilj kampa nije bio natjecateljski, već druženje, razmjena iskustava te usvajanje vatrogasnih vještina i znanja. Svi su sudionici primili zlatne medalje, a svaka je ekipa dobila priznanje.

Gospodin Stjepan Sršić, jedan od utemeljitelja kampa, otvorio je i zatvorio ovogodišnji kamp, kao što je to činio i na prethodnim kampovima. Aktivnosti kampa uključivale su edukaciju iz prve pomoći od strane članova Crvenog križa iz Osijeka te pokaznu vatrogasnu vježbu koju su održali članovi DVD-a Orahovica.

Domaćin 18. kampa iduće godine bit će DVD Nagyhalasz u Mađarskoj koji će odrediti termin i mjesto održavanja. Organizatori zahvaljuju svim dragim prijateljima i sponzorima koji su podržali ovaj međunarodni kamp svojim materijalnim i financijskim doprinosom.

FOTO: Facebook/DVD Bizovac
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari