aktualno na tržištu

ELPROS upisuje prekvalifikaciju. Obučavati će radnike za rad u Jabilu i IMS

PR

Zadatak škole je reagirati i osigurati programe koji će omogućiti zainteresiranim osobama konkurentnost

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS, kao jedan od vodećih regionalnih centara kompetentnosti, postao je centar koji potiče suradnju između industrije i obrazovnog sektora te uspješno podiže kvalitetu obrazovanja u lokalnoj zajednici.

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali osigurao je sredstva za uspostavu programskih, kadrovskih i tehničkih uvjeta u regionalnom centru kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Zadaća je centra osigurati relevantne praktične vještine učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju kako bi se povećale njihove mogućnosti za ulazak na tržište rada te promovirati zanimanja za koja postoji izražena lokalna i regionalna potreba.

Danas nova zgrada Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek raspolaže s opremom, prostorom i alatima koji omogućavaju provedbu obrazovnih programa i otvaraju mogućnost rada prema najsuvremenijim metodama.

“S obzirom da naša škola prati trendove i potrebe tržišta rada, naš je zadatak reagirati i osigurati programe koji će omogućiti zainteresiranim osobama konkurentnost. Stoga upisujemo obrazovnu skupinu u novu mikrokvalifikaciju izrađenu prema zahtjevu tržišta rada”, rekao je Antun Kovačić, ravnatelj škole.

Kako otkriva, riječ je o mikrokvalifikaciji Učinkovita proizvodnja elektronike. To je novi obrazovni kurikulum koji traje 250 sati. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 50 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 155 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od  45 sati. Uvjet za upis u program je posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO-a (završena osnovna škola).

>> Nakon menadžerskih radnih mjesta, Jabil počeo tražiti i operatore. Evo što traže i što nude!

“Naravno, upisujemo i standardne programe mikrokvalifikacije koji su vidljivi na stranicama Elektrotehničke i prometne škole. Škola sve prijave i ponude za prijavu prima na mail: ured@ss-elektrotehnicka-prometna-os.skole.hr. 

Pozivamo sve da istraže naše stranice i pronađu odgovarajući program kojim će osigurati nova znanja i vještine”, riječi su ravnatelja Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Antuna Kovačića.

Od ranije je poznato kako je upravo ELPROS bio jedan od sudionika u procesu privlačenja tvrtke Jabil u Osijek pa je ovo prirodni tijek i stvaranje prekvalifikacija kako bi se osigurala kvalitetna radna snaga upravo za ovakve poslodavce koji dolaze u Osijek. Osim Jabila svoj dolazak već je najavila i njemačka kompanija stara 160 godina, a koja će također otvoriti svoj pogon u zoni Nemetin.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari