Osijek – Biker friendly city

Gradonačelnik Krešimir Bubalo boravi u dvodnevnom službenom posjetu njemačkom gradu Münchenu, u kojem se sastao s predstavnicima HTZ-a u Münchenu te generalnim konzulom Republike Hrvatske g. Vladimirom Duvnjakom.

Svrha boravka izaslanstva Grada Osijeka u Münchenu je predstavljanje Grada Osijeka, uz pomoć TZ Grada Osijeka, na münchenskom sajmu motora i motorističke opreme IMOT. U sklopu svog nastupa na sajmu IMOT predstavnici Grada Osijeka održali su i konferenciju za novinare: Osijek – grad po mjeri motorista, što Osijek po svom geografskom položaju te bogatim kulturnim, povijesnim, gastronomskim i drugim sadržajima svakako je, a svakako je i jedno od mogućih atraktivnih destinacija za 600.000 bavarskih turista koji godišnje posjete Hrvatsku.
Sedamdesetak članova osječkih moto klubova bilo je uz gradonačelnika tijekom predstavljanja osječke ponude, a sve su aktivnosti nastavak suradnje osječkih i njemačkih motociklista koji su lani pohodili Osijek i njegovu okolicu. Mnogi od njih najavljuju i novi posjet Osijeku te Slavoniji i Baranji tijekom 2011. godine.


U sklopu ovog službenog posjeta gradonačelnik Bubalo sastao se i s II. gradonačelnikom Münchena gospodinom Hepom Monatzedarom. Tijekom razgovora, u kojemu su sudjelovali i Stjepan Ribić, direktor RRA Slavonije i Baranje, Zvonimir Prgomet pročelnik UO za gospodarstvo, te Sanja Suto, konzulica za kulturu , znanost i iseljeništvo, dogovorene su smjernice buduće suradnje Osijeka i Münchena – grada u kojemu živi i radi više od 50.000 Hrvata. Kako su Osijek i Osječko-baranjska županija najaktivnija hrvatska regija u suradnji s Europskom unijom i već koriste prednosti pretpristupnih fondova, za očekivati je da će i suradnja s Münchenom biti uspješna.
Münchenskom su dogradonačelniku
, aktivnom biciklistu, osobito bile zanimljive ideje za obogaćivanje biciklističke ponude Osijeka i Baranje, a jedna od tema bila je i mogućnost suradnje na Dunavskoj i Dravskoj biciklističkoj ruti. Uz to, možemo očekivati i suradnju osječkog zoološkog vrta i životinjskog parka grada Münchena.



TEKST: B.Alerić, www.osije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari