Kraš ulaže 100 milijuna kuna u Karolinu!

Kraš d.d, koji je nedavno preuzeo osječku tvrtku Karolina, danas predstavnicima grada Osijeka prezentirao strategiju ulaganja u tu tvrtku. Planira se uložiti 100 miliona kuna i zaposliti 60 novih radnika.

Plan razvoja i investicija u 2011. godini u društvu Karolina d.o.o. bila je tema sastanka gradonačelnika Krešimira Bubala s predsjednikom Uprave Kraša d.d. Nadanom Vidoševićem, sa suradnicima.

Predstavnici Kraša izvijestili su predstavnike Grada Osijeka i druge sudionike skupa (Vodovod, HEP, Hrvatske vode) o svojim daljnjim razvojnim planovima, nakon stjecanja poslovnog udjela u društvu Karolina, tvornica keksa, vafla i slanica d.o.o..

Vidošević je istaknuo kako do sredine kolovoza Kraš d.d. planira u Osijek preseliti 3 proizvodne linije, a do kraja godine i 4-tu liniju, čime će se ostvariti višestruko povećanje proizvodnje ravnih vafla. U tom postupku bit će angažirani lokalni izvođači, a planira se zaposliti još 60 djelatnika.

Gradonačelnik Bubalo pozdravio je plan razvoja Karoline te dodao kako će Grad Osijek, sa svojim stručnim službama, a u okviru svoje nadležnosti, biti logistička potpora razvoju tvrtke.

Ukupno se planira uložiti 15 milijuna eura u revitalizaciju Karoline čime bi se ova Osječka tvrtka koja svoje korijene ima u poznatoj Slobodi trebala vratiti na tržište kao značajan igrač.

Tekst: Blaženka Alerić (www.osijek.hr) i SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari