Rok za otvorenje autobusnog kolodvora 01.06.

Prvoga dana nakon produženog blagdanskog vikenda sastala se osječka gradska uprava radi takozvanog razmatranja predloženih materijala i akata. O čemu se pričalo pročitajte u nastavku.

Prvoga dana nakon produženog blagdanskog vikenda sastala se osječka gradska uprava radi takozvanog razmatranja predloženih materijala i akata. Na dnevnom redu sjednice našlo se više od 50 točaka dnevnoga reda, a gradonačelnik i suradnici su, među ostalim, donijeli odluke o povećanju subvencija GPP-u, odredili posljednji rok za otvaranje novog osječkog autobusnog kolodvora te Vijeću uputili izvješće o izvršenju proračuna za 2010-tu godinu.

Vodili smo politiku koliko imamo, toliko i trošimo i tako ćemo nastaviti i u buduće, poručio je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Prihodovna je strana proračuna u protekloj godini bila oko 6 tisuća kuna veća nego rashodovna, istaknuto je na sastanku.

Nešto teže išlo je smanjenje gubitaka iz proteklih godina zbog kojih je ukupno izvršenje proračuna ostalo na 87 posto. Riječ je o još 20-tak milijuna kuna gubitaka, koji će se, kako je rekao Bubalo, morati još peglati određeno vrijeme.

Povećani su i iznosi za produženi boravak i DHD, a izvršene su i određene kozmetičke promjene u proračunu zbog prilagodbe fiskalnoj 2011.-toj.

FOTO: Autobusni kolodvor

Na prijedlog investitora, gradonačelnik i suradnici prihvatili su i još jedno, ali ujedno i posljednje, produženje roka za otvaranje novog autobusnog kolodvora, koji mora biti otvoren do 1. lipnja. Nastavlja se i s pripremom dokumentacije za izgradnju stambene zgrade u Umaškoj ulici sa 60 stanova, koji će, po listi prioriteta, biti dani u najam građanima. Ove godine uredit će se i novih 20 kilometara gradskih nogostupa, za što će iz proračuna biti izdvojeno gotovo 5 milijuna kuna, objavljeno je na sastanku.

{youtube}kpJ9tInk2F8{/youtube}

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari