Krajem lipnja napokon počinje proširenje južne obilaznice!

Proširenje južne obilaznice, odnosno izgradnja južnog kraka jedne od najvitalnijih gradskih prometnica u dužini od 13,2 kilometara, trebalo bi (napokon) početi krajem lipnja.

Proširenje južne obilaznice, odnosno izgradnja južnog kraka jedne od najvitalnijih gradskih prometnica u dužini od 13,2 kilometara, trebalo bi (napokon) početi krajem lipnja.



Službene potvrde, međutim, još uvijek nema. Iz Hrvatskih cesta, naime, tek kratko kažu kako je u tijeku žalbeni rok nakon provedenog javnog natječaja, a oni natječajni postupak ne smiju komentirati. Lako je, međutim, sukladno zakonskim propisima, “izračunati” kada bi trebali započeti radovi.

S obzirom na to da ima još 15-ak dana žalbenog roka, u prvoj polovini lipnja Hrvatske ceste bi trebale i službeno odabrati izvođača, koji bi, pretpostavka je, već trebao biti spreman za početak radova. S druge strane, ovo nije prvi natječaj za ovaj posao – na onaj prvi, okončan 29. rujna prošle godine, stiglo je više žalbi te je poništen.


U međuvremenu su uz potporu gradske uprave riješeni svi imovinsko-pravni problemi te više uistinu nema nikakvih prepreka za početak dugonajavljivanih radova.


Prema ranijim procjenama, građevinski radovi na 12,23 kilometra dugoj dionioci vrijedni su oko 190 milijuna kuna (bez instalacija i opreme) što je procijenjeno na dodatnih 30 milijuna. Podsjetimo, nedavno je objavljeno kako je na javnom otvaranju pristiglih ponuda za izgradnju dionice od čvorišta koridor 5C do čvorišta “Tenjska” navodno najpovoljnija bila ponuda Osijek-Koteksa.

220 milijuna kuna ukupna je vrijednost radova


VIDEO (autor Dino Senčar, produkcija Ratio d.o.o.):

{vimeo}11438180{/vimeo}

IZVOR: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari