FOTO: Otvoren novi autobusni kolodvor

Danas je u Osijeku napokon otvoren dugo očekivani autobusni kolodvor. Kolodvor se smjestio u ulici Bartola Kašića, a vrijedan je 120 milijuna kuna. Otvorenju su bili prisutni predstavnici državne, gradske i županijske vlasti, a kolodvor je blagoslovio i biskup Marin Srakić.

Podsjetimo, kolodvor je izgradila tvrtka Osijek-koteks i to uz pravo na koncesiju u trajanju od 30 godina, od čega je već proteklo 3 godine koliko se sami kolodvor i gradio. Kolodvor se prostire na 1400 kvadratnih metara, a ima 16 perona i podzemnu garažu s ukupno 250 parkirališnih mjesta. U drugoj fazi projekta planirana je izgradnja hotela s pratećim ugostiteljskim sadržajima.

Već tijekom sljedećega tjedna grad Osijek započeti se će sa rekonstrukcijom gotovo u potpunosti uništene ulice Bartola Kašića, a nakon toga slijedi i zatvaranje staroga kolodvora te njegovo uklanjanje.

Novi kolodvor moderna je građevina i Osijek napokon svoje putnike dočekuje u vizuri koja i dolikuje jednome gradu. Nadajmo se kako će i Hrvatske željeznice uskoro shvatiti kako je nužna i rekonstrukcija željezničkoga kolodvora.

Tekst i foto: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari