Fićo i tenk uz Juru Stublića

Održan je 75. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata. Među ostalim, prihvaćen je prijedlog Odluke o početku otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga slobode, kao i Trga na Jugu II. Razmatrane su i druge stavke.


Izdvajamo prihvaćanje
prijedloga Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na izgradnji tzv. S-ceste. Najpovoljnija je ponuda stigla od osječke tvrtke Gradnja d.o.o., u ukupnom iznosu od 8.827.700,16 kuna, što je i niže od procijenjenog iznosa. Za nadzor je odabrana ponuda Zavoda za urbanizam.

Za 20ak dana možemo očekivati početak radova na izgradnji ceste, u dužini oko 2 km, koja je iznimno važan investicijski projekt Grada Osijeka, a realizirat ćemo ga u suradnji s Osječko-baranjskom županijom. Rok za izvođenje redaova je 150 radnih dana” izjavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Dodajmo, kako je prihvaćen prijedlog Rješenja o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskog zemljišta mladim obiteljima s područja Grada Osijeka radi izgradnje vlastitog stambenog objekta. Riječ je o 24 placa u novom naselju koje se gradi uz Ulicu jela, a placevi će biti prodavani po znatno nižim cijenama od onih koje su trenutno aktualne na tržištu nekretnina.

Osim toga predstavljen je i dio programa vezan uz otvaranje spomenika crvenome fići. Kako smo ranije pisali, spomenik će biti postavljen na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice. Tenk i fićo za skulpturu su već nabavljeni, a spomenik bi trebao biti predstavljen javnosti 27. lipnja. Tom prigodom Osječani će moći vidjeti i koncert Prljavog kazališta i Jure Stublića.



SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari