Pune ruke posla za osječke vatrogasce

Osječki su vatrogasci u tri dana, od ponedjeljka do srijede, imali pune ruke posla. Ugasili su devet požara te vadili zmije iz šahtova.

Na nesvakidašnji način buknuo je požar u kući 79-godišnjakinje iz Bilja koja je zapalila papuču, u ponedjeljak oko 10.20 sati, i bacila je ispod kreveta ne bi li otjerala zmiju iz kuće. No nije samo istjerala zmiju nego je i zapalila krevet i madrac koji su pripadnici Javne profesionalne postrojbe Osijek ubrzo ugasili.

Istoga dana, oko 5.50 sati, gasili su požar koji je nastao paljenjem smeća na cesti između Osijeka i Tenje. U utorak je 75-godišnjak u svom dvorištu u Podravlju, oko 11 sati, palio travu pa zapalio susjedovu šupu. Izgorjelo je krovište i zadnji dio šupe. Požarom je oštećen 58-godišnjak s prebivalištem u Podravlju za više tisuća kuna.

Istoga dana došlo je i do požara na divljem odlagalištu smeća u Ulici fra Grge Martića u Tenji, oko 15.50 sati. Požar se proširio na suhu travu i njivu zasijanom pšenicom na površini jednoga katastarskoga jutra. Opožarena su i tri stupa dalekovoda u vlasništvu HEP-a. Požar su ugasili pripadnici JPVP-a grada Osijeka i DVD-a Tenja.

Tijekom srijede izbilo je pet požara. Oko 15.07 buknuo je i manji požar u Ugostiteljsko-turističkoj školi na Zelenom polju u Osijeku.

Očevidom je utvrđeno da je do požara u školi došlo zbog tehničkog kvara na grijaču kotla za toplu vodu. Šteta se procjenjuje na 10.000 kuna – doznajemo od Marka Ćalete iz osječke policije.

Istoga dana oko 13.45 sati zapalila se kuća u Ulici braće Radić u Tenji, a oko 13.20 trava i nisko raslinje na osječkoj Južnoj obilaznici. Trava i smeće buknuli su i oko 8.39 sati u Ulici svete Ane u Tenji, dok je požar izbio i 17 minuta nakon ponoći u kupaonici u osječkoj Reisnerovoj ulici.



SPASILI SOKOLA, PSA, ODNOSILI ZMIJE, TJERALI PČELE

U posljednjih nešto više od tjedan dana vatrogasci imaju pune ruke posla. U Ulicu Ivana Filipovića u Višnjevcu vatrogasci su bili pozvani zbog zmije u šahtu. Nakon što su je izvadili puštena je na slobodu. U naselju Sjenjak spašavali su mladog sokola, nakon dojave da je zapeo na balkonu zatvorenom zaštitnom mrežom i nije znao izići. U Erdutu su spašavali psa. U ponedjeljak su pozvani zbog pčela u ventilaciji u naselju Jug II. U srijedu su građanki morali skidati zaglavljeni prsten s ruke, a u međuvremenu od svega nabrojenog odradili su još nekoliko drugih tehničih intervencija.

Tekst: Sandra Lacić (Glas Slavonije)
Foto: http://www.vatrogasci-osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari