Povezivanje šetnice izmeđju Donjeg grada i Tvrđe

Već je poznato – Osijek je grad s najviše biciklistički staza u Hrvatskoj. Trenutačno ih je 30 kilometara, a ove godine bit će izgrađeno još pet novih koje će nasipom uz Dravu povezati Solarski trg i naselje Višnjevac. No, polako počinje i povezivanje Donjega grada s Gornjim biciklističkom stazom.

Sve je spremno za početak radova za nastavak pješačko-biciklističke staze u Donjem gradu – od Kožare prema Gornjem gradu. Radovi će započeti u kolovozu, a obavljat će ih tvrtka Unikom.

Dužina nove trase bit će nešto manje od 300 metara, a vrijednost radova je oko 200.000 kuna.

A zaživio je i grad Osijek sve većim brojem biciklističkih staza. Na ulicama sve je više biciklista, no još uvijek ima onih koji često voze među pješacima na nogostupu. Zbog toga je i policija krenila s akcijama protiv nediscipliniranih biciklista. Vožnja nogostupima gdje ima biciklističkih staza naplaćuje se 300 kuna, kao i za one koji imaju manje od 16 godina i nemaju zatitnu kacigu na glavi. 
Recimo još kako je prošle godine bilo 114 nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti. 96 je bilo ozljeđenih, a dvoje poginulih. U ovoj godini, pak, biciklisti su, čini se, postali oprezniji. A sigurno je da tome pridonosi manji broj biciklista na cestama i vožnja po biciklističkim stazama.

Tekst: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari