Natječaj poništen, gradnja Trga odgođena za 2 mjeseca

Vjekoslav Bagarić, v. d. pročelnika gradskog Upravnog odjela za javnu nabavu, ističe kako je za gradnju novog trga na Jugu 2 i pripadajućeg spomenika u čast braniteljima i žrtvama Domovinskog rata iz toga dijela grada predviđeno izdvajanje od najviše 3,5 milijuna kuna.

“No, kada smo 18. srpnja otvorili pristigle ponude, zaključili smo kako sve tri ‘probijaju’ taj procijenjeni maksimalni iznos pa smo odlučili poništiti natječaj. Sada moramo pričekati istek zakonskog roka od 15 dana i onda ćemo raspisati novi natječaj za izvođača radova. Očekujemo da će ovaj put biti sve u redu i da ćemo izvođača izabrati početkom rujna te da će radovi krenuti do kraja toga mjeseca. Ovo poništavanje cijeli je postupak odgodilo najmanje za dva mjeseca, naravno ako ne bude žalbi i novih komplikacija”, priznaje Bagarić.


Inače, za novi trg (pokraj zgrade Konzuma), površine oko 1.800 kvadrata, izabrano je idejno rješenje arhitekta Brune Rechnera, u kojemu se ističe futurističko rješenje spomenika. Ideja je da kvadrati popločenja u nekoliko nijansi sive simboliziraju ratne rane grada, a crveni spomenik srce Jugovaca.

TEKST: T.Levak, Glas Slavonije
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari