Bubalo: Osijek postaje veliko gradilište

Pokreću se postupci javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji Trpimirove ulice – I. etapa od južne obilaznice do Drinske ulice – ukupna vrijednost projekta oko 22 milijuna kuna, kao i za izvođenje radova na sanaciji Paviljona Gradski vrt – procijenjena vrijednost radova oko 17 milijuna kuna.


Tvrtka Gradnja d.o.o. odabrana je kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova na izgradnji i sanaciji javne rasvjete na području grada Osijeka – vrijednost radova oko 3,5 milijuna kuna, kao i za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga slobode – radovi u vrijednosti od 23 milijuna kuna (što je za oko 600.000,00 kuna manje od procijenjene vrijednosti). Završetak obnove Trga planiran je u okviru 400 radnih dana, pa u koliko vremenski uvjeti budu to dopustili, njegovo otvorenje moglo bi se očekivati za Dan grada Osijeka 2012.


(KLIK na sliku za prikaza galerije – Idejno rješenje Trga slobode)

Sukladno porastu cijena bitumena, a time i većih odstupanja cijena radova u odnosu na ugovorenih +/-3%, prihvaćene su izmjene Cjenika za radove održavanja nerazvrstanih cesta, pješačkih zona, staza i trgova na području grada Osijeka u 2011. te sklapanje Dodatka Ugovora s trgovačkim društvom Unikom d.o.o. Osijek.

Budući da je izrada karte dopuštenih područja za istrčavanje pasa gotova, a bit će dostupna i na službenim internetskim stranicama Grada Osijeka, omogućit će vlasnicima kućnih ljubimaca i lakše pridržavanje Odluke o komunalnom redu:

Članak 63.

“Zabranjeno je dovoditi životinje na prostore dječjih igrališta.
Nije dopušteno puštanje životinja na javne površine osim onih koje su za tu namjenu određene i posebno označene. Vođenje pasa na javnu površinu dozvoljeno je samo na povodcu i sa zaštitnom košarom. Štenad i patuljaste pasmine pasa ne moraju imati zaštitnu košaru. Šetnja i zadržavanje pasa bez zaštitne košare i povodca dozvoljena je samo na javnim površinama koje su za tu namjenu određene i posebno označene.
Vlasnik odnosno posjednik životinje, dužan je očistiti javnu površinu koja je onečišćena otpacima njegove životinje.
Iznimno, kod određenih događanja (priredbe i slično) kao i u drugim opravdanim slučajevima, na javnim površinama koje nisu za tu namjenu određene i posebno označene, kretanje životinja je moguće samo uz odobrenje upravnog tijela nadležnog za komunalne poslove.”

Apel gradonačelnika: Bacajte žvake u smeće.

I još jedan apel građanima – čišćenje trga od žvakačih guma grad košta oko 50.000 kuna. Za taj novac moglo bi se napraviti jedno novo dječje igralište u gradu Osijeku, pa u gradu apeliraju da žvake u papirićima bacaju u koš za otpad, a ne na ulice i trg.

Tekst: www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari