Bubalo: Naš je cilj Zlatni cvijet Europe 2012.!

Uređuju se ceste, nogostupi, rubnjaci, parkirališta… ljetna sezona radova u punom je jeku. Gradonačelnik je jučer tako obišao Prolaz Karla Bende koji je godinama, zbog katastrofalnog stanja ceste i nogostupa, bio meta kritika sugrađana. Cesta od Ulice Hrvatske Republike sve do stražnjeg ulaza u zgradu Županije tako je dobila novi sloj asfalta, prilagođene spuštene rubnjake, a uređuje se i nogostup kod garaža koji je najčešće služio kao parkiralište. Navike vozača morat će se mijenjati jer će nogostup sada biti zaštićen stupićima.

“Trudimo se u cijelom gradu obilježavati što više biciklističkih traka i graditi nove biciklističke staze. Upravo u mrežu biciklističkih staza puno ulažemo i vjerujem da ćemo uskoro doći do četrdeset kilometara uređenih staza i traka”, rekao je Bubalo.

Predstavnici GČ-a Gornji grad jučer su u pratnji gradonačelnika obišli i radove u Zadarskoj ulici koja će cijelom dužinom, na istočnoj strani, dobiti novi nogostup. Ove godine uredit će se istočna strana ulice, a iduće godine planirani su radovi na zapadnoj te uređenje samog kolnika. Radi se i u Aninoj ulici gdje će nakon rekonstrukcije nogostupa biti postavljeni stupići da bi se onemogućilo parkiranje ispred OŠ Svete Ane.
Uređenje nogostupa u pojedinim ulicama Bubalo je istaknuo kao apsolutne prioritete pa tako uskoro kreće uređenje južne strane Ulice Hrvatske Republike cijelom dužinom te Gundulićeve.
Nogostupi su do sada bili dosta loši i naš je posao dići ih na višu razinu zbog sugrađana, ali i sve češćih dolazaka turista. Želimo da svaki dio grada bude fantastičan, borimo se za Zlatni cvijet Europe i očekujem da 2012. godine tu nagradu i osvojimo. Pozivam sugrađane da svatko uredi pročelja i prostor oko kuća, a mi ćemo nogostupe i ostalu infrastrukturu”, rekao je Bubalo.

Koji su prioriteti?
Prioritet su nam trgovi i Hrvatski domovi, nogostupi, ceste, biciklističke staze i rasvjeta. To su kapitalne investicije u koje se najviše ulaže, a mnogi se projekti trenutno i pripremaju. Pri kraju smo s projektiranjem zahvata u Ulici bana Jelačića u Višnjevcu i Trpimirove u Osijeku, a uz skori početak širenja južne obilaznice građevinska operativa zasigurno će imati mnogo posla”, kaže Bubalo. Od najznačajnijih projekata koji su krenuli sigurno je i uređenje Trga Slobode. Za sada se radi na infrastrukturi, a nakon isteka žalbenog roka potpisuje se i ugovor s tvrtkom Gradnja. Za uređenje Trga Jug 2 ponovljen je natječaj te u Gradu očekuju da će strojevi uskoro i tamo početi raditi.



Krešimir Bubalo – gradonačelnik
Nogostupi su do sada bili dosta loši i naš je posao dići ih na višu razinu zbog sugrađana, ali i turista

VIDEO:

TEKST:Ivan SEKOL, www.glas-slavonije.hr    

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari