Bubalo: Učinit ćemo sve da ne bude poskupljenja komunalnih usluga

Prema aktualnim predviđanjima niza ekonomskih analitičara, u cijeloj Hrvatskoj u idućoj, 2012. godini očekuje se značajno povećanje cijena energenata, što bi za sobom trebalo "povući" i poskupljenje komunalnih usluga u gradovima.

Prema aktualnim predviđanjima niza ekonomskih analitičara, u cijeloj Hrvatskoj u idućoj, 2012. godini očekuje se značajno povećanje cijena energenata, što bi za sobom trebalo “povući” i poskupljenje komunalnih usluga u gradovima, kao što su voda, odvoz otpada u kućanstvima, javni prijevoz i slično.

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo slaže se kako situacija nije sjajna, ali obećava građanima kako će gradska uprava pokušati što više ublažiti ili, ako je moguće, potpuno amortizirati najavljena poskupljenja.

Dokle god budemo mogli, ‘branit’ ćemo sadašnje cijene komunalnih usluga, koje sigurno nećemo povećavati do kraja ove godine. U 2012. godini ćemo vidjeti, a najviše ovisi o tome koliko će to povećanje cijena biti. Grad Osijek nije otok i, na žalost, ne možemo se oduprijeti vanjskim negativnim utjecajima ako oni budu preveliki. Ipak, učinit ćemo sve što možemo da Osijek i dalje ostane grad s najnižom cijenom ‘potrošačke košarice’ u Hrvatskoj, odnosno sadašnjim cijenama komunalnih usluga – tvrdi Bubalo.

Analitičari

Godine 2012. očekivano povećanje cijena energenata i komunalnih usluga smanjit će diskrecijski dohodak kućanstava, a samim time i nepovoljno utjecati na potrošnju građana. Pozitivan doprinos rastu očekuje se od neto-izvoza. U razdoblju od ovogodišnjeg travnja do lipnja robni deficit izražen u kunama smanjen je za oko 6,8 posto na godišnjoj razini – poručili su, između ostalog, analitičari.

Tekst: T.Levak (Glas Slavonije)



Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari