Otvaranje Eurodoma za 5 mjeseci?

Impozatna građevina poslovno kulturnog centra koju od početka prate i brojne kontraveze, vrata će otvoriti, kažu vlasnici, iduće godine.

Za pet mjeseci možemo objekt staviti u funkciju, ostali su još samo završni radovi“, kaže za Večernji list Jurica Vrdoljak, direktor tvrtke Eurodom.

Investitori su Koncern Agram i Grad Osijek. Prije 9 godina napravljene su prve skice Eurodoma, prva lopata bačena je 2005. godine, a kao rok završetka tada se spominjala 2009. godina. Prilikom kopanja jame, najviše problema je bila sa stanarima Istarske i Vukovarske ulice jer su u njihovim zgradama popucali zidovi i cijevi. Cijeli slučaj je završio na sudu, a s dijelom oštećenih postignuta je nagodba. Svima je bilo jasno da će rok izgradnje biti debelo premašen.

Okrenuli smo priču i odlučili prvo zaraditi novac pa onda investirati. To je duži put u izgradnji, ali sigurniji i za nas investitore i za one koji će ući u Eurodom. Cijeli projekt nije opterećen ni kunom kredita, sve su isključivo sredstva Koncerna Agram” pojašnjava Vrdoljak za Večernji list.

Grad Osijek vlasnik je zgrade Kulturnog centra od 5000 bruto kvadrata u kojoj će se nalaziti koncertna dvorana sa 390 fotelja.

Cijela investicija Eurodroma inače “teška” je 100 milijuna eura.

Očekujemo realizaciju ugovora, a to ovisi o drugoj strani. Nažalost ugovor je takav da Grad ne može diktirati ništa, ali želimo da se što prije otvori i napuni taj kompleks koji je itekako važan za grad“, poručuje gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Većina kvadrata Eurodoma već je popunjena. Najamnina je u prosjeku 15 eura po kvadratu. U novu građevinu useliti će se, među ostalima, Agramove tvrtke. Za trgovine je rezervirano 17 000 kvadrata, a popuniti će ih Maxi Konzum i robna kuća.

[blockquote]Eurodom u brojkama
Pod oblak se proteže 62 metara visoko. U zemlju zadire do 16,7 metara. Toranj ima 12, a podzemni dio 4 etaže. Eurodom zahvaća 81000 bruto kvadrata, a niti jedan objekt u Osijeku nema toliko betona. Ta je masa betona dovoljna da se izgrade 2000 stanova od 40 metara četvronih. U zgrade je položeno 240 kilometara raznih šipki.[/blockquote]


Izvor: Večernji list (www.vecernji.hr)
Foto: SiB.hr arhiva

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari