Posjetite bicikljak – sajam rabljenih bicikala

Cijenjeni posjetitelji, dame i gospodo, biciklice i biciklići, dana 01.10.2011., s početkom u 10:00 sati, BikeMyDay organizira drugi ikada Sajam rabljenih bicikala i opreme (sve popularniji bicikljak).

Sajam će se održati na istoj lokaciji kao i prošli puta, ispred, na, ispod i iza biljarskog kluba Plan B, Gundulićeva 5, Osijek. Na sajam pozivamo sve (i njihovu baku) koji voze ili koje zanimaju bicikli, na druženje, razgledanje, prodaju, kupnju, razmjenu ili dodirivanje izloženih bicikala i dijelova. Sudjelovanje na sajmu je apsolutno besplatno za sve, bez obzira s koje strane štanda se nalazili.

Pored standardne ponude, uvodimo i nekoliko novina, poput simpatičnih biciklističkih natjecanja (spore utrke, tko ima najglasnije zvono, tko ima najglasniju trubu (Oto), pogodi koliko bisaga držim iza leđa, freihand, trule rame, te kinky bike wash), zatim dvije (2) prestižne unikatne nagrade za izlagače i kupce, te atraktivnog točenja piva iz točionika na otvorenom uživo. Naravno, moguća su i druga iznenađenja, samo ih se prvo trebamo dosjetiti i dogovoriti!

Naravno, sajamska ponuda ne bi bila potpuna bez naših originalnih i ultrazdravih GREETS kolačića, koji će vam pomoći popuniti prazne želuce, a nama opustošenu klupsku blagajnu.

Dakle, ako vam nedostaje* polir pasta za sjedalo, trinaesta žbica, biciklistička staza u Štrosiki, ledica u lampi, ili pak cijeli bicikl, svakako dođite u subotu na bicikljak i provedite ugodno dopodne u druženju s istomišljenicama!

*Ili imate viška.

U jednom danu kažnjeno tridest i sedam biciklista

Djelatnici prometne policije provode ciljane akcije usmjerene na prekršaje biciklista, a samo u petak ispisano je 37 kazni. Akcija se provodila od 8 do 13 i od 17 do 21 sat, a posebno se nadzirala vožnja biciklista cestom na dionicama gdje postoji biciklistička staza, vožnja nogostupom i pješačkim prijelazima, te neosvijetljenost bicikla u večernjim satima.

“Tom prilikom kažnjeno je 37 biciklista, od toga najveći broj onih koji se nisu kretali biciklističkim stazama, nego nogostupima i po cesti, za što su kažnjeni s 300 kuna”, kaže Ivica Vuko iz prometne policije. U policiji najavljuju nastavak pojačanog nadzora biciklista i nove ciljane akcije. Naglasak će opet biti na već spomenute prekršaje, a sljedeća ciljana akcija na mjestima gdje je najveća ugroza za druge sudionike u prometu i same bicikliste bit će provedena u petak (30. rujna), od 9 do 12 i od 16 do 21 sat.

“Naglašavamo da su biciklisti vrlo ranjivi sudionici u prometu i da zbog toga moraju biti posebno oprezni pri sudjelovanju u prometu, posebno kod vožnje po kolniku”, ističe Vuko.

Iako u policiji to nisu naveli dio je biciklista dobio kazne i zbog drugih prekršaja, između ostaloga i vožnja bez ruku na upravljaču, vožnja pod utjecajem alkohola, telefoniranje u vožnji.

Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari